Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο απολογισμός της εβδομάδος για τα δρώμενα στην ΟΝΝΕΔ




Κι ενώ ο Ανδρέας και οι συν αυτώ συνεχίζουν να κάνουν επικοινωνιακές δράσεις ανά την Ελλάδα για το "Πληρώνω Δίκαια", οι διαβουλεύσεις των πραγματικών ΟΝΝΕΔιτών σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται.


Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλες αυτές οι δράσεις που αναλαμβάνει η ΟΝΝΕΔ έχουν καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς και χτίσιμο ισχυρού προφίλ για τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον περίγυρό του και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπούν στο να διευρύνουν την ΟΝΝΕΔ και να φέρουν νέους ανθρώπους σε αυτήν.

Ο βασικός τους σκοπός είναι το χτίσιμο των προσωπικών στρατών στην Περιφέρεια ενδιαφέροντος του καθενός, ώστε το συντομότερο δυνατό να εγκαταλείψουν την ΟΝΝΕΔ στα πολιτικά τους παιδιά και να πολιτευτούν σε επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Θέλουν την εύνοια του Σαμαρά και της στενής του ομάδος, αλλά παράλληλα διατηρούν άψογες σχέσεις με τη νεοΚαραμανλική ομάδα του Στυλιανίδη, ώστε να το έχουν δίπορτο!!!

Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι, μη καρεκλοκένταυροι, για όλα αυτά...

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο είναι πάρα πολλές. 

Η πλειοψηφία των ΟΝΝΕΔιτών της Θεσσαλονίκης, που είναι που εξέλεξαν τον Παπαμιμίκο, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, στην Αθήνα, όπως τους τα παρουσίαζε. Ο Παπαμιμίκος έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο συγκερασμού συμφερόντων διαφορετικών ομάδων και οι ισορροπίες μεταξύ της πάλαι ποτέ ενωμένης ομάδας είναι πάρα πολύ λεπτές. 

Στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στις Σέρρες, στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη και σε άλλα μέρη της χώρας έχουν ήδη αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζουν οι Οργανώσεις Επαρχίας, ενώ αντίστοιχα παιχνίδια παίζει και το Λεκανοπέδιο. Και όλα αυτά, πάντα με σκοπό την προσωπική ανέλιξη του κάθε υπευθύνου...

Ο Παπαμιμίκος είναι σίγουρα ενήμερος για όλα αυτά, αλλά δε μπορεί να κάνει κάτι, διότι είναι πλήρως εξαρτημένος. Συνεπώς, χτίζει προσωπικό προφίλ για να περάσει στα όργανα των μεγάλων ως ήρωας, νέος επιστήμων, αυτοδημιούργητος κλπ κλπ, όπως επιττάσει η μόδα της εποχής!!

Ας δούμε όμως λίγο και τις επαφές ...

Η συνύπαρξη στο ίδιο μέρος του Γιώργου Παπανικολάου, πολιτευτών της Θεσσαλονίκης, μελών της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ (Πανοζάχος κλπ.), πρώην - όπως δείχνουν τα πράγματα - "πολιτικών φίλων" του Ανδρέα, του Κώστα Χατζή και βασικών συνομιλητών του από την περίοδο των εκλογών της ΟΝΝΕΔ, έβαλε φωτιά στις συζητήσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε. Στα τραπέζια των συζητήσεων, που επίκεντρο είχαν τον Κώστα Χατζή και τις δράσεις που αναμένεται να αναπτυχθούν, μετά το πέρας του καλοκαιριού, συμμετείχαν ακόμη πολλά στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ από τα Γιάννενα μέχρι τον Έβρο και από τη Φλώρινα μέχρι τη Λαμία. 

Η σύνοψη όλων αυτών των επαφών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου έγιναν επαφές με σημαντικά στελέχη της ΔΑΠ, αλλά και στελεχών της ΟΝΝΕΔ από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εξελίξεις αναμένονται πολλές ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου