Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Το αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνου



Σε αυτήν τη χώρα δεν μας εκπλήσσει πλέον τίποτα, ούτε το πιο αντιφατικό και παράδοξο γεγονός. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να κατέχει αυθαίρετο ο...Υπουργός Περιβάλλοντος!


Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η εξοχική κατοικία της μητέρας του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι καθ' όλα παράνομη, ενώ η ίδια εφημερίδα ζητάει την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, επισημαίνει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου διατηρεί εξοχική κατοικία, χτισμένη μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι' αυτό και απόφαση κατεδάφισης.

Μάλιστα, η μητέρα του υπουργού, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του οικισμού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση των κτισμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε την Πέμπτη (17/07) συνάντηση με δασολόγο προκειμένου να λάβει τη γνώμη ειδικού για το θέμα.

"Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα προσθέτοντας δηλώσεις των αυθαιρετούχων της περιοχής οι οποίοι λένε "μακάρι να νομιμοποιήσει και εμάς και ας είμαστε μέσα στο δάσος".
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, την εξοχική κατοικία κληρονόμησε η μητέρα του υπουργού, Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη, ενώ στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου.

"Το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο", αναφέρεται στην πράξη αποδοχής.

Παπακωνσταντίνου: "Κατάπτυστες οι αναφορές"

Τη δική του απάντηση δίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας ως "κατάπτυστες" τις αναφορές σε οικογενειακό αυθαίρετο και κάνοντας λόγο για "λυσσαλέα επίθεση λάσπης."

Ανακοίνωσε δε, πως θα προχωρήσει σε αγωγή κατά της εφημερίδας.

"Το ακίνητο είναι ενταγμένο στις διατάξεις του "νόμου Τρίτση", έχουν καταβληθεί όλοι οι φόροι και εισφορές και έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο",
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι με πρόσφατη διοικητική απόφαση της Περιφέρειας, όλη η περιοχή κηρύχθηκε αναδασωτέα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται εκεί να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπωςδιευκρίνισε, η απόφαση εκκρεμεί.

Νοίκι 6.000 ευρώ την εβδομάδα για τη βίλα του Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαθέτει και πολυτελέστατη βίλα (εσωτερική φωτογραφία) στη Σέριφο, την οποία και νοικιάζει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.250 ευρώ την εβδομάδα.

Μάλιστα, η κρίση οδήγησε μέχρι και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας, να αυξήσει το ενοίκιο καθώς πέρυσι την νοίκιαζε 4.000 ευρώ.

Περαιτέρω, σύμφωνα με κτηματοσμεσίτες της περιοχής η εν λόγω βίλα, κοστίζει πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, θέλοντας να περάσει απαρατήρητος και να μην τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, έβαλε την αγγελία σε ξένη κτηματομεσιτική εταιρία (Elysian Holidays), η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες, αφού η ιστοσελίδα είναι μόνον στην αγγλική γλώσσα.

Το εν λόγω οίκημα διαφημίζεται στη ιστοσελίδα ως "πέτρινο σπίτι" το οποίο περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια με ατομικό μπάνιο, τα τέσσερα από τα οποία βλέπουν στη θάλασσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου