Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην Πάτρα και στους Πατρινούς




ΝΕ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΙΑΣ                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας “Το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στην Πάτρα και στους Πατρινούς”

            Μετά την απελευθέρωση του παλαιού λιμανιού και την μεταφορά της λιμενικής λειτουργίας στο νέο λιμάνι, οι πολίτες της Πάτρας ανέμεναν να αποδοθεί στη πόλη το θαλάσσιο μέτωπο και να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς όφελος των Πατρινών. Περίμεναν να εφαρμοστεί αρχικά η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ του 2009 που ανέφερε ότι με την έναρξη λειτουργίας του νέου λιμένα αυτομάτως θα πέσουν τα κάγκελα και θα παραχωρηθεί το τμήμα Παπαφλέσσα – Μόλος Αγ. Νικολάου στους πολίτες της Πάτρας.  

            Δυστυχώς, ούτε ο ΟΛΠΑ εφάρμοσε την απόφαση του 2009, αλλά ούτε η Κυβέρνηση από πλευράς της έχει κάνει κάποια κίνηση παρά τις δεσμεύσεις Κυβερνητικών παραγόντων για παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, αντιθέτως ακούγεται ευρέως πως η Κυβέρνηση προτίθεται να εκποιήσει σε ιδιώτες το παλαιό λιμάνι προς εκμετάλλευση πριν καν παραχωρηθεί στην πόλη παρά τις υποσχέσεις και τις επαφές τοπικών φορέων με Κυβερνητικά στελέχη, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να αφαιρείται το θαλάσσιο μέτωπο από τους πολίτες στους οποίους ανήκει δικαιωματικά.

            «Η Κυβέρνηση της Τρόικας για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστη και διαρκώς αυτοαναιρείται βρίσκοντας θύματα τους πολίτες. Από ότι φαίνεται έχει αποφασίσει να «βγάλει στο σφυρί» κάθε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας χωρίς να ρωτά κανέναν, καθώς φέρεται και άγεται από τους Τροικανούς-φιλέταιρους της»,  δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης και πρόσθεσε 
«είναι επιτακτικό αίτημα το θαλάσσιο μέτωπο να παραχωρηθεί στους Πατρινούς και να αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης. Είναι απαραίτητο όλοι οι αρμόδιοι φορείς με υπεύθυνη θέση αλλά και οι πολίτες της Πάτρας να διεκδικήσουμε την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου».

Γιώργος Δρακούλης 
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου