Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

Με μήνυμα ελπίδας ήρθε στην Ελλάδα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στους Νέους Φακέλους του ΣΚΑΙ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι βλέπει ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές για τη χώρα επεσήμανε όμως ότι βήματα και θυσίες πρέπει να κάνουν όλοι, και η κυβέρνηση και οι πολίτες , για να διασφαλιστεί το αύριο των Ελλήνων καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από αυτή που ακολουθείται.

 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουμε διανύσει αρκετό δρόμο αλλά απομένει αρκετός ακόμα ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής.

Η Χίλαρι Κλίντον έδωσε μεγάλη έμφαση στη φορολογία και στο «μαχαίρι στις χάρες» σε όσους φοροδιαφεύγουν ενώ τόνισε ότι απαραίτητο κομμάτι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις. «Θέλουμε να δούμε περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύουν στην Ελλάδα», δήλωσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ ενώ επεσήμανε ότι κέρδη θα αποφέρει στη χώρα μας ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην γεωγραφική θέση της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει στρατηγικό πλεονέκτημα το οποίο είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκή προοπτική για τα Σκόπια αν πρώτα δεν βρεθεί μια λύση με την Αθήνα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου