Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Προς deal Εθνικής-Eurobank

Η συμφωνία για το νέο δάνειο, έτσι όπως τουλάχιστον περιγράφεται μέχρι στιγμής, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά που συνδέονται με τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Η αίσθηση που υπάρχει στις αγορές είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν σε κλοιό ασφυκτικών πλέον πιέσεων για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Και ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.


Τονίζεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να αναθερμάνει την αγορά για δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση τραπεζικών deals ώστε να αρχίσει ο μετασχηματισμός και να «αναπνεύσει» το εγκλωβσιμένο σήμερα τραπεζικό σύστημα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία», στο επίκεντρο της φημολογίας, που όμως βασίζεται σε πραγματικές διαπραγματεύσεις, είναι η διερεύνηση της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank. Και το deal αυτό, καθώς και ορισμένες παρελκόμενες εξελίξεις, φέρεται να συζητήθηκε και στο πρόσφατο ραντεβού του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής, Απ.Ταμβακάκη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου