Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Η Γενιά των 700 ευρώ μετατρέπεται σε γενιά των 500».



Προεκλογικά ο Πρωθυπουργός υπόσχονταν την κατάργηση του εργασιακού «Μεσαίωνα» και την στήριξη της εργασίας και τώρα ο ίδιος έρχεται να εγκαθίδρυση το χειρότερο εργασιακό καθεστώς των τελευταίων δεκαετιών με την περικοπή των μισθών αλλά παράλληλα την αύξηση του ωραρίου εργασίας. 


Κύρια θύματα των μνημονιακών μέτρων είναι κυρίως οι νέοι που ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας στο 40 %.Η Κυβέρνηση της Τρόικας όμως τους επιφυλάσσει και άλλες «εκπλήξεις» με αύξηση του ωραρίου εργασίας και συρρίκνωση των αποδοχών στα 500 ευρώ το μήνα.

Ποιος το φανταζόταν ότι η ήδη αγανακτισμένη γενιά των 700 ευρώ θα έδινε την θέση της στην γενιά των 500. Δηλαδή οι νέοι να εργάζονται πολύ αλλά να αμείβονται κάτω από το όριο των 739 ευρώ της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 502 ευρώ.

Αυτές οι αλλαγές σταδιακά σηματοδοτούν και το τέλος των συλλογικών συμβάσεων.

Η κυβέρνηση συνεχώς υποδαυλίζει το μέλλον της νέας γενιάς. Η Κυβέρνηση του ΔΝΤ ψάχνει για «είλωτες» και όχι για εργαζόμενους.

Οι νέοι βλέπουν τις προοπτικές αυτού του εργασιακού «Μεσαίωνα»και καθημερινά απογοητεύονται όλο και πιο πολύ καθώς οι αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας και η έλλειψη χρημάτων και εργασίας τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση της Τρόικας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά ενισχύοντας παράλληλα και τους μισθούς, συρρικνώνει μισθούς, αυξάνει ωράρια και δίνει δραματικές κοινωνικές διαστάσεις στο πρόβλημα.

Αυτός λοιπόν είναι ο Σοσιαλισμός της Κυβέρνησης Παπανδρέου η επιβολή εργασιακού «Μεσαίωνα».

Τα μέτρα της Κυβέρνησης του ΔΝΤ οδηγούν τους νέους σε μεγάλη οικονομική ένδεια αλλά κάνει κάτι που είναι ακόμα πιο χειρότερο καταστρέφει τα όνειρα τους. 

Αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και όμως έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της νέας γενιάς με τις αδιέξοδες πολιτικές τους.

Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου