Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων στην Περιφέρεια.


Μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων το Υπουργείο Παιδείας πάει ένα βήμα παρακάτω στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας με την κατάργηση περίπου 500 ολοήμερων σχολείων της Περιφέρειας, αφήνοντας από την νέα σχολική χρονιά «ξεκρέμαστους» μαθητές, γονείς αλλά και χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο μέσω της αρμοδίου Υφυπουργού της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου θέτει αυστηρές προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε ολοήμερο σχολείο αλλά και τις οργανικές θέσεις που έχει το κάθε σχολείο. Με τους όρους αυτούς, εξαφανίζει το θεσμό στην Περιφέρεια, αφού η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων είναι ολιγοθέσια, εξαφανίζεται στις δυσπρόσιτες, ενώ συρρικνώνεται εν γένει. 

Εν ολίγοις, η κατάργηση των ολοήμερων ολιγοθέσιων σχολείων αποτελεί άλλο ένα βαρύτατο ατόπημα της Κυβέρνησης που σκεπτόμενη τα αντισταθμιστικά οφέλη όπως την εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να είναι συνεπής στους «Τελώνες» του ΔΝΤ βάζει σε δεύτερη μοίρα την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. 

«Αντί να ενισχύει την Παιδεία ολοένα την υποβαθμίζει και την οδηγεί στην εξαθλίωση! Κατά τα αλλά για την Κυβέρνηση της Τρόικας «Πρώτα ο μαθητής»…θύμα της δικής τους αδιέξοδης πολιτικής.
 
Αν έχουν πάντως έστω και ελάχιστη συναίσθηση των πράξεων τους από το Υπουργείο Παιδείας η απόφαση αυτή πρέπει να ανακληθεί από τους αρμοδίους και να τεθούν επί τάπητος προτάσεις βελτίωσης των σχολείων και όχι απερίσκεπτες αποφάσεις
», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης.



Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου