Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μ. Χαραλάμπους (Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - Γραμματέας Τ.Ε. Ν.Δ. Ρόδου): "Μήνυμα μαχητικής Ελπίδας δίνουν σήμερα οι πλατείες"

Είναι λέξεις, που και μόνο στο άκουσμα τους πλέον, δημιουργούν το αίσθημα του φόβου ,της ανασφάλειας και της αγανάκτησης.
 
 Η πολύπαθη χώρα μας στη διαδρομή του χρόνου έχει περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις, όμως η σημερινή κρίση και ο οικονομικός πόλεμος, που δέχεται αυτή την περίοδο, είναι μια πρωτόγνωρη και άνευ προηγουμένου κατάσταση. 
Από ‘’τα λεφτά υπάρχουν’’ στην επιβολή του δήθεν σωτήριου μηχανισμού στήριξης, μιας ξεκάθαρης μορφής δουλοπαροικία, που προσφέρει μια αβέβαιη και ακαθόριστη υπηρεσία,  αφού καθημερινά δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό δυσοίωνων ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. H ύφεση βαθαίνει, τα λουκέτα πληθαίνουν και η ανεργία αυξάνεται δραματικά, ιδιαίτερα σε μας τους νέους ανθρώπους. Ταυτόχρονα σαν θεραπεία στα προηγούμενα επιβάλλονται φόροι, νέοι φόροι, μειώσεις, νέες μειώσεις και ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, αλλά ο κίνδυνος της πτώχευσης της χώρας δεν απομακρύνεται ποτέ!   Όλα αυτά έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα να κυριεύει κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε πολίτη ξεχωριστά η απογοήτευση, η αγανάκτηση, η οργή και η ανασφάλεια για το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του .
 
 Κακά τα ψέματα το πολιτικό σύστημα έχει πλέον αλλοιωθεί ,το μείγμα πολιτικής, που ακολουθείται, δεν αποδίδει και βυθίζει τους νέους ολοένα και περισσότερο στην απαισιοδοξία και την απόγνωση.
 
Μέσα σ’ αυτές στις αρνητικές συγκυρίες ενεργοί πολίτες-κυρίως νέοι,  από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη βοήθεια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκφραστές της ελπίδας ,ενωμένοι σαν μια γροθιά κάτω από σύμβολα που ενώνουν ,όπως είναι οι ελληνικές σημαίες, σαν ένα μωσαϊκό πολιτικών αντιλήψεων,  κάνουν πανεθνικές κινητοποιήσεις κι όχι κομματικές συγκεντρώσεις.
 
Εμείς στην Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας χαιρόμαστε και ενθαρρύνουμε, τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των νέων πολιτών στις πλατείες και τον αγώνα τους για απεμπλοκή από το μνημόνιο, χωρίς όμως ακρότητες. Aφουγκραζόμαστε το μήνυμα Ελπίδας που εκπέμπουν, όχι της ελπίδας που παθητικά προσμένει αλλά της μαχητικής Ελπίδας που δίνουν οι ιδέες μας, οι αξίες μας και η πίστη μας στις δυνατότητες των Ελλήνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου