Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Συμβολική κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους απο τον Μίκη Θεοδωράκη



Αν και ο Γιάννης Μπουτάρης αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, ο Μίκης Θεοδωράκης, προχώρησε χθες στη συμβολική κατάληψή της και δήλωσε ότι η σημερινή ομιλία θα γίνει κανονικά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, μπροστά από ένα πανό με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα». (Κλικ στη φωτογραφία για να τη δείτε ολόκληρη)

Σε δηλώσεις του, ο Μ.Θεοδωράκης τόνισε ότι η ομιλία του θα γίνει κανονικά το απόγευμα  στις 7:30 και κάλεσε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. «Εδώ θα είμαι όσο αντέξω», πρόσθεσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της «Σπίθας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε σε δηλώσεις του ότι θεωρεί τον εαυτό του έναν από τα 10 εκατομμύρια ιδιοκτήτες της Ελλάδας και ερωτηθείς για την κόντρα που προέκυψε με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης πιέστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, χαρακτήρισε την κυβέρνηση "πανικόβλητη" και κάλεσε τον λαό για άλλη μια φορά σε μια ειρηνική επανάσταση.

Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τόνισε ότι δεν ήθελε να συγκρουστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά για την "κατάληψη" της πλατείας.




www.mediasoup.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου