Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Την επόμενη εβδομάδα η σύνθεση της Επιτροπής Προσωπικοτήτων για το δημοψήφισμα


Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη σύνθεση της Επιτροπής Προσωπικοτήτων που θα αναλάβει να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει τις βασικές προτάσεις για τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα εγκριθούν με δημοψήφισμα, δήλωσε, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο νέος υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, υπογραμμίζοντας ότι η σύνθεση της Επιτροπής δεν θα είναι μονοκομματικής υφής, αλλά θα έχει ευρύτατο χαρακτήρα. 
Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο η πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αποτελεί άμεση ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και ανοίγει οργανωμένα τη συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές, καθώς είναι και αίτημα της «κοινωνίας των πολιτών». Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θα αγνοηθεί το Κοινοβούλιο και όλα θα τεθούν υπόψη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι βασικές αιτίες και παθογένειες που γέννησαν τα ελλείμματα και μεγάλωσαν το χρέος. Ανοίγουμε μια μεγάλη πολιτική ατζέντα για τη χώρα», τόνισε ο κ. Μόσιαλος. 

«Άκαιρη», εξάλλου, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας την οποιαδήποτε συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη που την κατοχυρώνει. Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι οι γνώμες που ακούγονται είναι πολλές και επεσήμανε ότι είναι ανάγκη η αναδιάρθρωση και αξιολόγηση του Δημοσίου για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου