Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: Όλα τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στην ΟΝΝΕΔ κατέθεσαν ιδέες για ένα καλύτερο αύριο

Ένα χρόνο δράσης κλείνει σήμερα η νομαριακή οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας ύστερα απο την εκλογή του προέδρου Γιώργου Ελευθερίου από την βάση των μέλων. Πιστεύουμε πως μέσα σε αυτό τον χρόνο παράγαμε πολιτική, προτάσεις και δεν μείναμε σε απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σε ανούσιες φιέστες. Όλα τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στην ΟΝΝΕΔ κατέθεσαν  ιδέες για ένα καλύτερο αύριο, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και σπατάλησαν  πολλές φορές χρήματα απο το χαρτζιλίκι τους, για να αποδείξουν σε όλους πως μόνο με ενεργή συμμετοχή και δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. 
Άλλωστε θεωρούμε τους  εαυτούς μας εκπροσώπους της νεολαίας στο κόμμα μας την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι εκπροσώπους του κόμματος απέναντι στους νέους. Απο την αρχή όταν αναλάβαμε καλούσαμε, καλούμε και θα καλούμε όλους τους νέους του νομού ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύω να έρθουν κοντά μας, οχι όμως για να τους προπαγανδίσουμε και να τους πείσουμε να γίνουν μέλη μας  αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις να μάθουν τι πιστεύουμε και να μάθουμε και εμείς με την σειρά μας  ποια είναι η γνώμη τους για διάφορα θέματα που μας απασχολούν, τους καλούμε σε έναν ειλικρινή διάλογο.

Σαν ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας μέσα σε αυτόν τον χρόνο ήμασταν οι πρώτοι που προτείναμε αυτόνομο ΤΕΙ Καρδίτσας, εισαγωγή μαθήματος τοπικής ιστορίας στις γυμνασιακές τάξεις  των σχολείων της περιφέρειας Θεσσαλίας ή διενέργεια ενημερωτικών εκδηλώσεων κατα την διάρκεια του χρόνου, δημιουργία χώρου άθλησης για ΑΜΕΑ στην πόλη της  Καρδίτσας  και κάναμε αρκετές ακόμα παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.To καλό βέβαια είναι ότ δεν αρκεστήκαμε σε τυπικά δελτία τύπου αλλα κάθε πρόταση μας την συνδυάζαμε με μια σχετική δραστηριότητα.

Η αλλαγή για μια καλύτερη κοινωνία θα ξεκινήσει απο τους νέους και γι’αυτό τον λόγο οι πολιτικές  νεολαίες καλούνται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο με σοβαρό πολιτικό λόγο και όχι με επιχειρηματολογία του χθές. Είμαστε η μόνη γενιά που  θα ζήσουμε μια ζωή χειρότερη από αυτή των γονιών μας. Όταν οι νέοι καταλάβουν τη δύναμη τους   και ξεφύγουν απο παλαιοκομματικές  νοοτροπίες  τότε μόνο θα μπορέσουν να αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους.

Σηματοδοτήσαμε μια καινούργια αρχή, συμβάλουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Γραφείο τύπου
ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου