Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίουΕπισπεύδονται οι διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του...
συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Εφόσον, είπε, ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η εταιρεία «Noble Energy» στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.

Η «Noble» διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή - από τον Αύγουστο - η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου