Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σαχινίδης: «Ο αρχηγός της ΝΔ συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ»

Αιχμηρότατη κριτική για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις αλλαγές και τα μέτρα που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση, επεφύλασσε κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση εμπιστοσύνης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την εκτίμησε ότι «χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πίσω» γιατί κατανόησε «το λάθος της γαλλογερμανικής συμφωνίας της Ντοβίλ» (σ.σ.: ρήτρα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας) που εκτόξευσε τα spreads τη στιγμή που τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγούσαν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ. Από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής.

Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαχινίδης και πρόσθεσε ότι «ενώ η ΝΔ εγκατέλειψε την διακυβέρνηση της χώρας το 2009, κρύβοντας την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και του ελλείμματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση και δεν λαμβάνει υπόψη της το πολιτικό κόστος αλλά προχωράει ώστε να δώσει προοπτική στη χώρα και τους πολίτες».

Για το Μνημόνιο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η θεωρία συνωμοσιολογίας της ΝΔ δεν έχει καμία βάση γιατί η κυβέρνηση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κατάφερε να διασφαλίσει το μηχανισμό στήριξης και τα αναγκαία ποσά προκειμένου η χώρα να μείνει έξω από τις αγορές για εύλογο χρονικό διάστημα.

«Κάθε φορά σε κάθε διαπραγμάτευση προσπαθούμε και ορισμένες φορές καταφέρνουμε να βελτιώσουμε τους όρους», υπογράμμισε ο κ. Σαχινίδης αναφερόμενος στην επίτευξη της συμφωνίας για την επιμήκυνση και το επιτόκιο. Την ίδια ώρα όμως-όπως επιπλέον τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός- η ΝΔ επιμένει να επικαλείται το Ζάππειο 2 αν και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ειδικά πάντως για το «Ζάππειο 2», ο κ. Σαχινίδης προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει όλα τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έχει την υποδομή και την τεχνογνωσία για να γίνει αποτίμηση των προτάσεων του κ. Σαμαρά. «Εγώ πιστεύω ότι το "Ζάππειο 2" οδηγεί σε ελλείμματα 36 δισ. ευρώ. Να φέρετε τα στοιχεία και να δεσμευτείτε πως θα καθίσετε μαζί μας στο τραπέζι να μας πείτε συγκεκριμένα πως θα μειώσουμε τις δαπάνες και από πού ακριβώς θα κόψουμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Εσείς παίζετε πόκερ», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης δηλώνοντας ότι «τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει μερίδιο από το πτώμα της χώρας» και καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεταβιβάζει στους βουλευτές τον εκβιασμό που της ασκούν οι εταίροι μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου