Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τα σεξουαλικά βοηθήματα μπορεί να κρύβουν κινδύνους



Το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας έθεσε ερώτηση σήμερα προς την κυβέρνηση για το κατά πόσο οι έλεγχοι στην κατασκευή σεξουαλικών βοηθημάτων είναι επαρκείς. Συγκεκριμένα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρουσία ορισμένων ουσιών, μεταξύ των οποίων και οι πλαστικοποιητές, που θεωρούνται καρκινογόνες. Επιπλέον ζήτησαν να μάθουν ποιός είναι ο αρμόδιος φορέας που διεξάγει τους ελέγχους και αν διατίθονται να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα για να μειωθεί όσο το δυνατόν η χρήση τους. 

Ο Βόλκερ Μπεκ, ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, δήλωσε: «Η προστασία των καταναλωτών πρέπει να υπάρχει και εδώ και όπου τίθεται ζήτημα σεξουαλικής υγείας. Οι ψεύτικες σεμνότητες ή τα λεγόμενα ταμπού δεν πρέπει να εμποδίζουν την ενημέρωση των καταναλωτών και τους ελέγχους».

Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρηθεί ασήμαντο μιας και οι ουσίες αυτές μπορούν να είναι υπεύθυνες για μία σωρεία ασθενειών όπως καρκίνος, οι ορμονικές διαταραχές, ο διαβήτης, η στειρότητα και η παχυσαρκία.

Η παρουσία των πλαστικοποιητών έχει επίσης καταγγελθεί από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace της Ολλανδίας σε έκθεσή της το 2006.



www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου