Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Όρος για την 5η δόση η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, λέει ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤΗ ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού «είναι μία από τις τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης» επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, επισημαίνοντας πως σε αντίθεση περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.


Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Π.Ρουμελιώτης σημειώνει πως εάν δεν καταβληθεί η δόση των 12 δισ. ευρώ, ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

Όσον αφορά τις άλλες δύο προϋποθέσεις, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η πρώτη έχει επιτευχθεί σε ότι αφορά τους στόχους του Μνημονίου μέχρι το Μάρτιο. Η δεύτερη αφορά την παροχή εγγυήσεων από την ΕΕ ότι θα διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες, και αναφέρει ότι αρκεί η πολιτική δέσμευση από τις Βρυξέλλες (που αναμένεται στο Συμβούλιο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας).

Ο Π.Ρουμελιώτας δήλωσε επίσης ότι υφίσταται δυνατότητα για προσπάθεια αλλαγής του μείγματος πολιτικής στην οικονομία εφόσον οι προτάσεις έχουν ουδέτερο αποτέλεσμα σε ότι αφορά το στόχο μείωσης του ελλείμματος.

«Το μείζον είναι να καταφέρουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της χώρας και από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι να καταλήξουν έως το Σεπτέμβριο στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το νέο πακέτο θα ανέρχεται σε 87 δισ. ευρώ, προσθέτοντας πως εάν συμπεριληφθεί ο ιδιωτικός τομέας θα είναι μικρότερο. «Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα χρηματοδότηση τα πράγματα θα είναι ευκολότερα και η Ελλάδα θα αναπνεύσει για δυόμισι χρόνια» ανέφερε ο Π.Ρουμελιώτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου