Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κομμουνιστές βουλευτές έσωσαν τα μπόνους των fund managers

Οι fund managers της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους δυο «σταλινικούς» έλληνες ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι «γλίτωσαν» από την επιβολή πλαφόν στην παροχή μπόνους, υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.


Οι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους επενδυτές, σχολιάζει με ειρωνική διάθεση η βρετανική εφημερίδα. 

Αντ' αυτού, αποτελούν τις μισές ψήφους μιας πολιτικής νίκης που αποτελεί ορόσημο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαλύοντας ένα σχέδιο για την επέκταση των περιορισμών στις αμοιβές πέραν του τραπεζικού κλάδου.

«Αυτοί οι Σταλινικοί, ήταν το μισό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sven Giegold, μέλος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο των οποίων η πρόταση για καταστολή των μπόνους και των προμηθειών απόδοσης, καταψηφίστηκε.

Η Sharon Bowles, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών και καταψήφισε την πρόταση για την επιβολή πλαφόν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εφησυχασμού.
«Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνέπειες όταν αγνοείται το ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί αυτή τη φορά να γλίτωσαν από την επιβολή του πλαφόν, ωστόσο αν η πρόταση επανέλθει, κανείς δεν θα σταθεί στο πλευρό τους», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου