Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Φυγή προς τα μπρος για το ΠΑΣΟΚ. Αποχωρούν τα πολιτικά απολιθώματα από το κίνημα.

Τα πρώτα θετικά  από τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ εισπράττει ήδη το Κίνημα. Η Αριστερή Πρωτοβουλία, φράξια μέσα στο κίνημα που έστησε ο περίφημος "συγκεντρωσιάρχης" του Ανδρέα Παπανδρέου εποχών δεκαετίας 80 μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για να αποτελεί το σοσιαλιστικό άλλοθι του ΓΑΠ .ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία για πλήρη ενσωμάτωση στην κεντροδεξιά και ολοκληρωτική εγκατάλειψη της σοσιαλιστικής φυσιογνωμίας του κόμματος.
 Πρόκειται για μία κίνηση που προκαλεί ανακούφιση στο Βαγγέλη Βενιζέλο και σε όλους τους κεντρογενείς ψηφοφόρους καθώς σηματοδοτεί την φυγή προς τα μπρος για ένα νέο ΠΑΣΟΚ και τη μετεξέλιξή του σε ένα σοβαρό κόμμα στα όρια είτε του σοσιαλφιλελευθερισμού, είτε του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είχε μαζέψει  χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα πουλώντας ιδεολογική και ιστορική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου.Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εσωκομματική νίκη του ΓΑΠ επί του Βενιζέλου το 2007 ενώ στην πορεία  είχε το ρόλο της διαφοροποίησης από τον ΓΑΠ ώστε να αποτελεί και καλά το δήθεν αριστερό, κοινωνικό ή πατριωτικό ,ανάλογα την περίσταση, πολιτικό άλλοθι του τιτάνα του πολιτικής Γιωργάκη εντός του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξέρει πολύ καλά περί τίνος ακριβώς πρόκειται και έθεσε αυτή τη φράξια και τον επικεφαλής της στο περιθώριο.


Έτσι σήμερα στελέχη της λένε «ο Βενιζέλος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή και τα πολιτικά συμφέροντά του δεν είναι πια ταυτόσημα με τα συμφέροντα της δημοκρατικής παράταξης, που εξέφραζε το Κίνημα».Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.

2. Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας, που έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος, (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία.

3. Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση.


Κόμματα χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είναι χρήσιμα και αναγκαία στο σύστημα, την επομένη όμως θα εξαφανιστούν γιατί θα έχουν ολοκληρώσει το σύντομο ρόλο που τους ανατέθηκε.


Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!

Είναι προφανές ότι αυτό το πολιτικό τερατούργημα, δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Όσους αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια Κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής.

2. Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προσπαθεί για την ανασύσταση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους και τους συντρόφους μας επώνυμους και μη να συμμετάσχουν. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και «επώνυμο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν την αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις να βρεθούν μπροστά στις πρωτοβουλίες. Όλοι μας έχουμε ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που μια ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται, διαλύεται και διαγράφεται η πραγματική της προσφορά και ιστορία, δεν χωρούν τα «εγώ». Όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να προσφέρουμε χωρίς “ρόλους” και “αξιώματα”.

Μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, μια νέα πορεία και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε στη συνείδηση του κόσμου και του λαού μας την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει μια άλλη πορεία, συμβατή με τα πιστεύω μας και τις αξίες μας.

3. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε από τώρα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, σε μια μεγάλη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με το λαό, στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του, μαζί με την κοινωνία και σταθερά απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν έναν σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

H Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα αναγεννηθεί και πάλι με τη δουλειά και τον αγώνα όλων όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της. Θα σταθεί και πάλι κοντά στο λαό και θα νικήσει.

Το μαύρο της συντήρησης είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.

Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…


Σημέιωση ixnilati: Βεβαίως κι ο αγώνας θα συνεχιστεί ανάλογα με το αν σχεδιάζει να κάνει κόμμα ο πολιτικός μέντορας τους ο μεγάλος ΓΑΠ. Αν τους αδειάσει μπορεί να παίξουν το ρόλο νέας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου