Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σε ρυθμούς εσωστρέφειας κινείται η Νέα Δημοκρατία

Σε ρυθμούς εσωστρέφειας εξακολουθεί και κινείται η Νέα Δημοκρατία, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το 9ο συνέδριό της, απ’ όπου ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο για συστράτευση με όραμα τη «Νέα Ελλάδα».
 
Παρά το γεγονός ότι ο στόχος του Πρωθυπουργού ήταν να διαμορφωθεί δυναμική μετά το συνέδριο της ΝΔ και να φανεί επί της ουσίας ότι κάτι αλλάζει, οι συνεχείς δηλώσεις «γαλάζιων» βουλευτών προκαλούν αναστάτωση.
 
Ουσιαστικά η Ν.Δ. μετά το συνέδριο εισήλθε σε μια φθοροποιό διαδικασία που αποδυναμώνει το στρατηγικό σχέδιο του κ. Σαμαρά για τη μετεξέλιξη του κόμματος.
 
Η επιστροφή των κκ. Κ. Μαρκόπουλου και Θ. Σολδάτου στην Κ.Ο. της ΝΔ και η αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης της δικομματικής κυβέρνησης κατά δυο βουλευτές - πλέον ΝΔ και ΠαΣοΚ έχουν 155 - ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητη, καθώς οι δηλώσεις των κκ. Μ. ΒορίδηΒυρ. Πολύδωρα και Ν. Κακλαμάνη, κυριάρχησαν στην επικαιρότητα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παρέμβουν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι ικανοποιημένοι από την στρατηγική του κ. Σαμαρά και έχουν ενστάσεις για τη μετεξέλιξη του κόμματος, ενώ υπάρχουν και αρκετοί πικραμένοι από τον ανασχηματισμό που θα αρχίσουν «ανταρτοπόλεμο».
 
Ένας από τους πιο απρόβλεπτους, είναι ο κ. Πολύδωρας που εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει να…μιλάει «έξω από τα δόντια» και χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Ήδη προκαλεί ουσιαστικά την ηγεσία της ΝΔ, καθώς λέει σε συνομιλητές του (το ανέφερε και στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του alpha tv), ότι «μια διαγραφή θα με ελευθέρωνε και θα εκτεθούν».
 
O πρώην πρόεδρος της Βουλής δείχνει να αγνοεί τα σενάρια των τελευταίων ωρών για επικείμενη διαγραφή του και ανέφερε ότι «εκτίει ποινή όποιος βουλευτής, ψηφίζει τα μνημόνια».
 
Ο κ. Πολύδωρας επιμένει ότι δεν μίλησε για συνεργασία, αλλά για συνεννόηση και πρόσθεσε ότι εννοούσε συνεννόηση με τους ανθρώπους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και θεωρεί ότι ο εχθρός είναι η τρόικα και τα μνημόνια.
 
«Μου μιλάει ένας κόσμος, ο οποίος ψήφιζε ΝΔ και τώρα ψηφίζει ΧΑ. Κάνω προσκλητήριο προς όλους τους πολίτες…Μην σας πω 50 ονόματα φίλων μου που ψήφισαν ΧΑ και είναι κανονικοί άνθρωποι. Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία. Αν έχουν το κουράγιο στη ΝΔ, να πουν ότι αποκλείονται στο μέλλον όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εγώ την πάλεψα την ακροδεξιά την περίοδο 77-81. Εγώ διαλέγομαι με τον κόσμο που ψήφισε Χρυσή Αυγή, σας πειράζει αυτό» διερωτήθηκε ο κ. Πολύδωρας.
 
Ηχηρή ήταν και η παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος άφησε αιχμές και για το πώς εξελέγη την περασμένη Κυριακή η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. «Ούτε στην Αλβανία του Χότζα, τα αποτελέσματα για την Πολιτική Επιτροπή δεν θα έβγαιναν με 24 ώρες καθυστέρηση» είπε στο Βήμα fm 99.5 και άσκησε επί της ουσίας κριτική και στον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.
 
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν είναι διατεθειμένος να μείνει άφωνος και ετοιμάζει και άλλες παρεμβάσεις, ενώ είναι αντίθετος με τη λογική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων και διαμηνύει ότι δεν έχει ακούσει την ξεκάθαρη άποψη του κ. Σαμαρά πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
 
Παράλληλα, συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις η τοποθέτηση του κ. Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ και η επίθεση που εξαπέλυσε στον ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου δημιουργώντας σκιές στην κυβερνητική συνεργασία με δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς δεν τον αποδοκίμασε, ενώ ο βασικός του σύμβουλος και στενός του συνεργάτης κ. Χρ. Λαζαρίδης, ουσιαστικά τον κάλυψε χθες το πρωί στο Μέγκα.
 
Στη σκιά των αντιδράσεων από το ΠαΣοΚ που δεν ικανοποιήθηκε ακούγοντας τον κ. Λαζαρίδη να λέει ότι τα ίδια πιστεύει και ο κ. Σαμαράς, αλλά ήταν λάθος ο χρόνος που τα είπε ο κ. Βορίδης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος εξέδωσε ανακοίνωση για να εξηγήσει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της χώρας και δεν χωρούν τέτοιες αντιπαραθέσεις.  




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου