Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που "ανησυχούν" για την αυτοδιάλυση

«Με ανησυχία παρακολουθούμε στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της ‘αυτοδιάλυσης’ των συνιστωσών, στα πλαίσια του –αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, τρεις ιδρυτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ, που υπογράφουν αντίστοιχα οι: Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος.

«Εμείς είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις.
Σημειώνουμε ότι η «αυτοδιάλυση» είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, οι «συνιστώσες» αποδείχθηκαν πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Άνοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά – άλλοι δημιούργησαν…
Στις εκλογές του Μάη - Ιούνη του 2012 ο «ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών» τέθηκε στη δοκιμασία του κόσμου -παρά τις σχετικές κραυγές των αντιπάλων μας- έφτασε στη μεγάλη πολιτική νίκη του 27%.
Στους μήνες που ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαντικά βήματα και κατακτήσεις: Οι οργανώσεις μελών, η αρχή «1 μέλος - 1 ψήφος», η διαδικασία λήψης αποφάσεων, έχουν κατοχυρωθεί.
Ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτή διαδικασία, με προοπτική την υλοποίηση του ιδρυτικού στόχου του, για ενότητα στη δράση όλης της Αριστεράς. Η διαδικασία αυτή που αφορά οργανώσεις, κόμματα, ανένταχτους-ες αγωνιστές και αγωνίστριες που δεν έχουν κάνει την επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να τεθεί σε δοκιμασία με βιαστικές και αυθαίρετες προτάσεις όπως αυτή περί διάλυσης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα «αγκάθι» που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα -μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου