Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή Πρόσκληση για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑς

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου κ. Νίκος Σταυρογιάννης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Νέας ΜΕΡΑς που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 στο Ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα).


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής πρόκλησης:

«Η Πατρίδα μας και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βιώνει μια σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση.
Η υπερχρέωση του κράτους ήλθε ως επακόλουθο μιας πορείας παρακμιακής, που κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό, επέβαλλε τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και του «βολέματος», εκμαύλισε συνειδήσεις με τις πελατειακές σχέσεις και την κομματοκρατία και κατάφερε εντέλει με τον ισοπεδωτικό λαϊκισμό να εκπασοκίσει τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό βίο.
Οι ποικιλώνυμες ελίτ αυτού του τόπου ενεπλάκησαν αποκομίζοντας μεγάλα οφέλη από αυτή την περίοδο παρακμής.
Και όταν ήρθε η ώρα της κρίσης άπληστες, ανίκανες και χωρίς ίχνος πατριωτισμού και συναίσθηση ευθύνης, υιοθέτησαν ένα αποτυχημένο σχέδιο, συρραφή σκληρών μέτρων λιτότητας που φτωχοποιούν τους πολλούς, εξαθλιώνουν τους φτωχούς και στερούν την ελπίδα και την προοπτική για έξοδο από την κρίση.
Τρία χρόνια αποτυχημένων πειραματισμών ,διέλυσαν την κοινωνία και συρρίκνωσαν την οικονομία στα όρια της συντριβής. Ενώ συνεχίζεται η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος υπέρ των μεγάλων αλλά και των μικρότερων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου και του εθνικού συμφέροντος.
Και όλα αυτά γιατί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πολυεπίπεδη κρίση οι υπεύθυνοι για την τραγωδία, οι εκφραστές δηλαδή του χρεωκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξουσίας.
Ενώ αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι η συμμετοχή της κοινωνίας, των ενεργών πολιτών για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος που θα αναλάβει ουσιαστικές ευθύνες για την αντιμετώπιση της κρίσης βάζοντας στην άκρη τους εκφραστές του χρεωκοπημένου και διαπλεκομένου συστήματος εξουσίας.
Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ) δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικής και πολιτικής ανάγκης, θέλοντας να συμβάλλει σ' αυτή την προσπάθεια.
Ελπίζοντας ότι με τη συμμετοχή πολλών άξιων και ικανών Ελλήνων στις τάξεις της μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αποτροπή του διαφαινόμενου αδιεξόδου.
Γι' αυτό και στην πορεία της για το πρώτο ιδρυτικό – καταστατικό της συνέδριο καλεί όχι μόνο τα μέλη της και τους φίλους της , αλλά και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην ανατροπή της αναξιοκρατίας και της κομματοκρατίας, αναλαμβάνοντας ρόλο και ευθύνη, με όποιο τρόπο οι ίδιοι το επιθυμούν για την αποτροπή της καταστροφής και την αναγέννηση της πατρίδας μας, που θα βασίζεται στην θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότησή της, με την ανάδειξη των καλύτερων  στην πρωτοπορία αυτής της προσπάθειας.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου