Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Σαφάρι" διασταυρώσεων


«Σαφάρι» διασταυρώσεων, σε καταθέσεις, δόσεις δανείων, λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, δίδακτρα, νοσήλια και ασφάλιστρα, ξεκινά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να προσδιορίσει το εισόδημα των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το άθροισμα των δαπανών αυτών θα αποτελεί δείκτη προσδιορισμού του εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου. Στην υποχρέωση υποβολής των στοιχείων αυτών προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμπίπτουν τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς τους φορολογούμενους που διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν φόρο για το ποσό των καταθέσεων τους που δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου