Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση Παπανικολάου για τους παράνομους μετανάστες

Συντονισμένες προσπάθειες σε Ελλάδα και Ε.Ε. καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν πόροι για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην οποία ανέφερε ότι η χώρα δέχεται το 90% των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ε.Ε. και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος , σήμερα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου επεσήμανε από το Στρασβούργο ότι «ήρθε πλέον η ώρα να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο τη ρήτρα κατανομής που ήδη έχουμε συμπεριλάβει σε μη νομοθετικά κείμενά μας.

Μια ρήτρα που θα προβλέπει δηλαδή τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου εντός της Ε.Ε., με βάση κατάλληλους δείκτες, σχετικούς με τις ικανότητες υποδοχής και ενσωμάτωσης του κάθε κράτους μέλους και ανάλογα με τον βαθμό πίεσης που δέχεται το κάθε εθνικό σύστημα ασύλου». Υπενθύμισε δε ότι «την τρέχουσα περίοδο η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση και από τα γεγονότα στη Συρία».


http://www.tsiliadoros.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου