Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Fitch προεξοφλεί χρεοκοπία τον Μάρτιο


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ο οίκος αξιολόγησης Fitch προεξοφλεί ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και μάλιστα πολύ σύντομα εξαιτίας του “κουρέματος” των ομολόγων.

Σύμφωνα με το Ε. Πάρκερ, εκτελεστικό διευθυντή της Fitch, η ανταλλαγή των παλιών ελληνικών ομολόγων με νέα ομόλογα (PSI) θα θεωρηθεί χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης: «Το αποκαλούμενο PSI, για μας, θα μετρά ως χρεοκοπία, είναι σίγουρα χρεοκοπία για εμάς. Eπομένως, δεν θα αποτελέσει έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί πραγματικά, και την περιμένουμε να έλθει σύντομα».
Χθες και ο Μόριτς Κράμερ, υπεύθυνος του οίκου Standard & Poor’s για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των ευρωπαϊκών χωρών, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Σύμφωνα με το Reuters, ο χρόνος της Αθήνας τελειώνει και, για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Κατά το πρακτορείο, αλλά και την Fitch, κομβική ημερομηνία είναι η 20ή Μαρτίου 2012, όταν δηλαδή θα λήξει το τριετές ομόλογο ύψους 14,5 δισ. ευρώ το οποίο δεν θα μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει αν δεν υπάρξει προηγουμένως συμφωνία για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση
Η συνέχεια σε αυτό που αναρτήσαμε από το πρωί: Η αρχή του τέλους για την Ελλάδα θα σημάνει στις 21 Μαρτίου;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου