Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Αλέφαντος;

Ποιος δεν έχει πει την ατάκα «τα πάντα όλα»; Ποιος δεν έχει πει τη φράση «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»; Ακόμη κι αν υπάρχει κάποιος που δε γνωρίζει το Νίκο Αλέφαντο, τον μαθαίνει πολύ εύκολα μέσα από τις ατάκες του καθώς και τις ιστορίες που έχουν γεννηθεί από συνεντεύξεις του.



Ο Αλέφαντος δεν «μασάει» τα λόγια του και με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια περιγράφει τα γεγονότα μ’ ένα μοναδικό τρόπο που τον κάνει ακόμη πιο δημοφιλή απ’ ότι είναι. Θέλετε να μάθετε όμως πώς άρχισε την καριέρα του;
Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1939 στην Αθήνα και από το 1956 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. 


Πρωτοεμφανίστηκε στον Αστέρα Εξαρχείων, συνέχισε στον ΑΟ Χαλανδρίου, στον Π.Α.Ο. Ρουφ, στον Ολυμπιακό, στον Ατρόμητο καθώς και σε άλλες ομάδες. 





Ως προπονητής δούλεψε στις περισσότερες μεγάλες ελληνικές ομάδες με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, το 1984, το 1994 και το 2004. Ύστερα από την απομάκρυνσή του από τον πάγκο των ερυθρόλευκων, δεν έχει αναλάβει κάποια ομάδα παρά το γεγονός ότι το όνομά του συνδέθηκε και πάλι με την ομάδα του Πειραιά στις αρχές του 2010. 


Όμως, ο λόγος για τον οποίο ξεχώρισε είναι οι ατάκες του, αυθόρμητες όπως εκείνος, λένε όσοι τον γνωρίζουν.


Σήμερα, ο Νίκος Αλέφαντος συμμετέχει σε εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή αλλά δεν έχει τον πάγκο κάποιας ομάδας. «Θα ήθελα να είμαι προπονητής σε κάποια ομάδα αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω προτάσεις» λέει στο newsbeast.gr και συνεχίζει: «Πηγαίνω κάθε Κυριακή στο γήπεδο, όποτε ο Ολυμπιακός παίζει στο Καραϊσκάκη. Παραμένει πιστός οπαδός της ομάδας».


Ο Νίκος Αλέφαντος όμως έχει μία πικρία. «Ποτέ δεν πήρα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Το 2004 μου το στερήσανε» τονίζει, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πιο στενάχωρη στιγμή του στα γήπεδα.





Πιστεύει ωστόσο ότι η ατάκα «τα πάντα όλα» ξεχώρισε μέσα από τον Γιώργο Μητσικώστα και γελάει όταν τον θυμάται να προσπαθεί να τον μιμηθεί.




Ο προπονητής στον ελεύθερό του χρόνο γυμνάζεται και ακολουθεί διατροφή ενώ επιβλέπει την προπόνηση του 13χρονου εγγονού του, που φέρει το όνομά του, και αγωνίζεται στη Θύελλα Ραφήνας. «Βεβαίως, τον επιβλέπω και τον προπονώ. Είναι καλός παίκτης. Θα δούμε πως θα τα πάει όμως, έχει μέλλον ακόμη» καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου