Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μέρος ΣΤ' - Πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού για το Προσδιορισμό Εργασιακού Κόστους & Σχέσεων στον Ιδιωτικό Τομέα

Συνέχεια..... Μέρος ΣΤ'

Συνδικαλισμός
Σχετικά με τον Συνδικαλισμό αυτός υφίσταται πραγματικά ελεύθε­ρος και όχι χειραγωγημένος από τις διάφορες κομματικές παρατάξεις. οι οποίες σύρουν τους εργαζόμενους εδώ κι εκεί με μοναδικό σκοπό το συμφέρον της κομματικής παράταξης και όχι του εργαζόμενου. Όπλο του συνδικαλιστικού κινήματος παραμένει η απεργία αλλά πλέον δεν είναι και το μοναδικό. Σημαντικό όπλο είναι η Συνταγματική εξασφάλιση για ύπαρξη διαφάνειας στις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών σχέσεων συνεργασίας.
Ο εργαζόμενος θα γνωρίζει εκ των προτέρων το τι θα συναντήσει στην εργασία του, καθώς ο κάθε εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει το τι προσφέρει σε είδος, υπηρεσίες, συνθήκες εργασίας και αμοιβή. Το ίδιο ισχύει και για τον εργοδότη οποίος θα γνωρίζει εκ των προτέρων τις αποφάσεις της Διοίκησης σχετικές με φορολογία και άλλα εργασιακά και επενδυτικά θέματα, ενώ μέσω της συνυπευθυνότητας της εργοδοσίας, δεν θα μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων, καθώς αυτή του η απόφαση θα επιβαρύνει τους συναδέλφους του εργοδότες μέσα από το ΤΑΕ και τον ίδιο με έξτρα εισφορές. 
Σχετικά με την απεργία το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτή μπορεί να γίνει από όπλο διεκδίκησης του δίκαιου της εργατικής τάξης σε όπλο εκβιασμού της κοινωνίας για ιδιοτελείς σκοπούς, μέσα στους οποίους συγκαταλέγονται και οι κομματικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί το εργατικό κίνημα να αδιαφορεί για την μη παρουσία των εργαζομένων στις τάξεις του εργατικού κινήματος. Δεν μπορεί αυτήν την μη παρουσία να την χρησιμοποιεί για να λαμβάνει «εύκολα» αποφάσεις. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς συνδικαλιστής να αποφασίζει και να διατάζει ερήμην των εργαζομένων για παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες μόνο και μόνο γιατί το επιτάσσει η κομματική γραμμή. Δεν επιτρέπεται οι Συνδικαλιστές να μην δουλεύουν και να αμείβονται. Σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 για να γίνει μία απεργία χρειάζεται αφενός απόφαση της κατά 61,8% πλειοψηφίας του συνόλου των εγγεγραμμένων στην συνδικαλιστική οργάνωση ατόμων και αφετέρου απόφαση δικαστηρίου με τη διαδικασία του επείγοντος για το σύννομο του λόγου και της απόφασης. Όσοι απουσιάζουν λόγω εργασίας ή λόγω απόστασης μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά από το σπίτι τους, την εργασία τους ή από τα ΚΕΠ. Κάθε απουσία εργαζόμενου θεωρείται μη συναίνεση στο ερώτημα ή τα θέματα της συνέλευσης. Ως εκ τούτου για να συγκληθεί μια συνέλευση δεν χρειάζεται παρουσία του 61,8% των ταμειακώς εντάξει μελλών της, αλλά αποδεδειγμένη ενημέρωση του συνόλου αυτών και δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των και εξ αποστάσεως.
Σκοπός όλων των ανωτέρω εισηγήσεων και στα 6 μέρη είναι ο κάθε εργαζόμενος & Αυτοαπασχολούμενος στον ιδιωτικό τομέα να μη θεωρεί την εργασία του ως πάρεργο, εξαναγκασμό και εκμετάλλευση, αλλά ούτε και ο εργοδότης τα χρήματα που δίνει στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ως αναγκαίο έξοδο. Θα πρέπει ο εργαζόμενος να δίνει το σύνολο της ενέργειάς του και ο εργοδότης την αντίστοιχη αντιπαροχή, με αποτέλεσμα την δημιουργία Προστιθέμενης Αξίας και για τα δύο μέρη ως προϊόν έργου της εν λόγω και έργω κοινωνικής και οικονομική σύνθεσης και συνεργασίας. 
Ευχαριστώ 
Γιάννης Αλήθειας
email : ikpat58@gmail.com
σ.σ. Το σύνολο της εν λόγω πρότασης (6 μέρη) αποτελεί μέρος της συνολικής Κυβερνητικής πρότασης της Ελληνικής Ελεύθερης Πολιτείας (αποτέλεσμα έρευνας 2008-2010) και η οποία έχει τεθεί στο σύνολό της υπ' όψιν του πολιτικού, οικονομικού, νομικού κόσμου και όχι μόνο από τον Ιούνιο του 2010. Πληροφοριακά αναφέρω ότι η όλη πρόταση με το πλήρες σχέδιο του προτεινόμενου Συντάγματος στις 9/1/2012 παραδόθηκε στα χέρια της Κας Λάλη (Task force) προς ενημέρωσή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου