Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πώς θα κινηθούν τρόλεϊ, μετρό, λεωφορεία στην Αθήνα τις ημέρες του Πάσχα

Τροποποιημένο, για τις γιορτές του Πάσχα, θα είναι το πρόγραμμα δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Αλλαγές και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων εν όψει της πασχαλινής εξόδου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία το Μ. Σάββατο θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία, ώστε στις 23:00 το βράδυ να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα στο πρόγραμμα που ισχύει τις Κυριακές, ενώ τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα στο πρόγραμμα που ισχύει τα Σάββατα.

Η γραμμή τρόλεϊ 11, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιεί νυχτερινά δρομολόγια.

Όσον αφορά το Μετρό, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει το βραδινό ωράριο λειτουργίας.

Τη Μ. Παρασκευή η συχνότητα των δρομολογίων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 17:00 θα είναι ανά 7 λεπτά και από τις 17:00 έως την λήξη της βάρδιας ανά 10 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 10 λεπτά, με τελευταίο δρομολόγιο από Σύνταγμα στις 23:00, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 12 λεπτά στη γραμμή 2 και στη γραμμή 3 ανά 10 λεπτά.

Στον ΗΣΑΠ, το Μ. Σάββατο τα τελευταία δρομολόγια από τους σταθμούς Αττική και Κηφισιά θα είναι στις 22:40, ενώ από τον σταθμό Πειραιά στις 22:35 και από τον σταθμό Μοναστηράκι στις 22:55.

Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου, με δρομολόγια ανά 10-11 λεπτά, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα για το τμήμα της γραμμής Μοναστηράκι - Πειραιάς δρομολόγια θα εκτελούνται δρομολόγια ανά 15 λεπτά και για το τμήμα της γραμμής Αττική - Κηφισιά ανά 13 λεπτά.

Τέλος, στο Τραμ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα ανά 20 λεπτά και το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα ανά 25 λεπτά.

Παράλληλα, με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις, που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα -κυρίως τη Μ.Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή- καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Την ίδια ώρα, αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη η Τροχαία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πασχαλινή έξοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου