Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τα απομνημονεύματα του Βαρβιτσιώτη

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης  μπορεί να αποχώρησε από την ενεργό πολιτική όμως 48  χρόνια στην πρώτη γραμμή της δράσης δεν ξεχνιούνται εύκολα γιαυτό ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εργάζεται σκληρά αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του.

Ήδη ο πρώτος τόμος που περιλαμβάνει τις δεκαετίες 1960-1981 είναι έτοιμος  και σύντομα θα οδεύσει προς το τυπογραφείο. Σ´αυτόν ο πρώην υπουργός παραθέτει άγνωστες μέχρι σήμερα λεπτομέρειες και πτυχές  για τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, τη δράση των πολιτικών προσώπων, το παλάτι, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τη χούντα, τη μεταπολίτευση, αλλα και την επταετία της ΝΔ απο το 1975- 1981 στην διάρκεια της οποίας ο κ. Βαρβιτσιώτης υπηρέτησε την παράταξη του απο πολλές υπουργικές θέσεις όπως το Υπουργειο εμπορίου και το Υπουργειο παιδείας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως θα παρουσιάζει και ο δεύτερος τόμος που θα αναφέρεται στις δεκαετίες απο το 1981 εώς το 2009 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική. Στις σελίδες αυτού του τόμου ο κ.Βαρβιτσιώτης θα αναφερθεί στη ΝΔ στα χρόνια της αντιπολίτευσης, στον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Εβερτ αλλα και στις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή. Θα φωτίσει τις άγνωστες λεπτομέρειες από το "σχέδιο"ανάδειξής του τεως πρωθυπουργού  στην ηγεσία της ΝΔ  αλλά και το παρασκήνιο που του στέρησε την προεδρία της Βουλής τόσο το 2004 όσο και το 2007

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου