Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επιστολές Χριστόφια σε ΟΗΕ και ΕΕ


Επιστολές προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις οποίες καταγγέλλει την τουρκική στάση στο Κυπριακό, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Χριστόφιας στις επιστολές του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Γιέζε Μπούζεκ, αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία ουδέποτε θα παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κύπρο, καθώς και στο εκλογικό πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
Ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι η Άγκυρα παρουσιάζεται διεθνώς ως υπέρμαχη της λύσης του Κυπριακού και κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι κωλυσιεργεί, αλλά στην πραγματικότητα η ίδια κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπονομεύσει την προοπτική λύσης του Κυπριακού. Τονίζει μάλιστα ότι ουδέποτε προσκάλεσε την Κύπρο στην τέταρτη διάσκεψη του ΟΗΕ για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 μέχρι τις 13 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ύστερα από πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου