Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σταθερό φορολογικό σύστημα και ενίσχυση της ρευστότητας ζητούν τα Επιμελητήρια



Την ανάγκη για ένα σταθερό και εκλαϊκευμένο φορολογικό σύστημα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ, που ολοκληρώνεται τη Κυριακή στη Λαμία. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή «αναμενόμενα», ωστόσο επέμεινε στην ανάλυση των επιμέρους μέτρων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Χαρακτήρισε δε «θετική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης το γεγονός ότι έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών και της αναδιάρθρωσης του χρέους».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης τα βασικά σημεία που τέθηκαν, από το σύνολο των εκπροσώπων Επιμελητηρίων αλλά και από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης, είναι η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά.

«Έχουν κλείσει οι προοπτικές χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα ακόμη και για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες», είπε ο κ. Κασιμάτης και προέβλεψε πως «αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όλες οι επιχειρήσεις θα γίνουν προβληματικές».

Εκτίμησε ακόμη πως οι δείκτες της ανεργίας είναι πολύ υψηλότεροι από τους επίσημους (είναι στο 15,1% τον Ιανουάριο), καθώς, όπως είπε, «σε αυτούς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι 60.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους το τελευταίο διάστημα». 

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, που ήταν παρών στη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων, προσδιόρισε ως χρονικό σημείο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη άνοιξη όταν «θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αναπτυξιακό νόμο που ξεκινά, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις μελών της Ένωσης των Επιμελητηρίων για το θέμα του «Καλλικράτη στα επιμελητήρια», διέψευσε ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο από την πλευρά του υπουργείου και υποσχέθηκε συμμετοχή στη διαμόρφωσή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου