Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Όχι στην βία, Ναι στον αθλητισμό είπαν οι ΟΝΝΕΔίτες από τα Τρίκαλα

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 στα Τρίκαλα και στο πάρκο του Αϊ Γιώργη διεξήχθη ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των μελών και φίλων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θεσσαλίας. Από τους Προέδρους των κατά τόπους οργανώσεων έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

Κοπάνας Αργύρης, Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μαγνησίας & Πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας:

«Εμείς οι νέοι έχουμε κάνει σημαία μας την περιφερειακή συνείδηση. Η περιφερειακή συνείδηση γκρεμίζει τα τείχη που υψώνονταν μεταξύ των πρώην τεσσάρων νομών, αμβλύνει τις όποιες διαφορές, απορρίπτει τον τοπικισμό και δημιουργεί τη μεγάλη και ενιαία  Θεσσαλία, που χωράει και αγκαλιάζει όλους τους Θεσσαλούς. Σήμερα εμείς οι νέοι ενώνουμε τη φωνή μας για να φωνάξουμε δυνατά: "Όχι βία στα γήπεδα". Το ποδόσφαιρο έχει πληγεί αφενός μεν από τον χουλιγκανισμό, αφετέρου δε από την διάχυτη καχυποψία για στημένα παιχνίδια!

'Έφτασε η ώρα να καθαρίσει και από τα δυο.

Για να γίνει αυτό χρειάζονται δραστικά μέτρα εκ μέρους της πολιτείας... Δυνατά καθαρκτικά, ισχυρές δόσεις χλωρίνης, που θα εξυγιάνουν και θα απολυμάνουν το ποδόσφαιρο μια για πάντα .Παράνομες πράξεις, έκνομες καταστάσεις και εγκληματικές συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο χώρο του αθλητισμού». 

Ελευθερίου Γιώργος, Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καρδίτσας: 

«Θα ήθελα να  συγχαρώ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων Απόστολο Κολίτσα για τη διοργάνωση συμβολικού αγώνα ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή και των τεσσάρων θεσσαλικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ. Ο αγώνας αυτός γίνεται συμβολικά σήμερα που θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΟ Τρίκαλα -  Αναγέννηση Καρδίτσας και ύστερα από τα έκτροπα των οπαδών και των δύο ομάδων .Τέλος ανέφερε πως ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους νέους των δύο νομών και να μη μετατρέπεται σε πεδίο επίλυσης διαφορών. Αγαπάμε τους νομούς μας , αγαπάμε τις ομάδες μας αλλά πρεσβεύουμε  την αθλητική άμιλλα».

Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λάρισας: 

«Σήμερα διεξήχθη ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός αγώνας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων και συμμετοχή όλων των θεσσαλικών Νομαρχιακών Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Στόχος ήταν οι θεσσαλικές Ο.Ν.ΝΕ.Δ. να δώσουν το σύνθημα σε όλους τους νέους της Θεσσαλίας ότι τα σύνορα μεταξύ των νομών μας δεν υπάρχουν πια και ότι η οπαδική βία στα γήπεδα, στους δρόμους και στις συνειδήσεις των κατοίκων των τεσσάρων νομών πρέπει να εξαλειφθεί.
Αγαπάμε τις τοπικές ομάδες, θέλουμε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον πανελλήνιο αθλητισμό αλλά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Πρέπει οι νέοι να δίνουν την ενέργειά τους για θετικές διεκδικήσεις και ασχολίες και όχι για ωμή βία.
Η Νομαρχιακή Ο.Ν.ΝΕ.Δ Λάρισας θα συνεχίσει να στηρίζει, να συμμετέχει και να διοργανώνει τέτοιες πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες που πάντα έχουν στόχο τις υγιείς σχέσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη ήθους και ειρηνικού πνεύματος».

Κολίτσας Απόστολος, Πρόεδρος Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων: 

« Αρχικά να ευχαριστήσω τους φίλους από τις Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μαγνησίας, Λάρισας και Καρδίτσας που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας για μια διαφορετική δράση.  Με τον συμβολικό αυτό αγώνα στα Τρίκαλα στον χώρο του Πάρκου Αϊ Γιώργη θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, μετά τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας μεταξύ των οπαδών της Αναγέννησης Καρδίτας και του ΑΟ Τρίκαλα.

Εμείς οι νέοι πρέπει να είμαστε μονιασμένοι και κάνουμε πράξη την Περιφερειακή συνείδηση. Από το 2004 που ήταν η χρονιά διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλου, βλέπουμε την οπισθοδρόμηση στον τομέα του αθλητισμού, με τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, και τις κραυγές για στημένα πρωταθλήματα.

Επίσης η περίφημη αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων πλανάται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να αντιληφθούνε όλοι εκείνοι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασιστικοί να αλλάξουμε όλα αυτά που υποθηκεύουν το μέλλον μας».   


Ό χι στην βία,
Ν αι στον  αθλητισμό,
Ν αι στην ζωή,
Ε υγενής άμιλλα,
Δ ράση.



Από αριστερά διακρίνονται οι: Αργύρης Κοπάνας, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου,  Απόστολος Κολίτσας και Γιώργος Ελευθερίου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου