Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ho Guozhu - ένα αγόρι με μισό κεφάλι

Ο Ho Guozhu ( 何国柱 ) γεννήθηκε στην κινεζική επαρχία Shandong, το 2000 και μεγάλωσε σαν υγιές αγόρι με το δίδυμο αδελφό του. Ωστόσο, από την ηλικία των 3 ετών άρχισε να παθαίνει περιοδικούς σπασμούς των αριστερών άκρων. Οι γονείς του Ho έχουν ταξιδέψει μαζί του σε όλα νοσοκομεία, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να τους βοηθήσει.

Το 2006 ο πατέρας του πήγε το αγόρι στο Πεκίνο Ινστιτούτο Εγκεφάλου Sunbeam (Sanbo Brain Institute), όπου διαγνώστηκε - Rasmussen εγκεφαλίτιδα - μια σπάνια φλεγμονώδης νόσος του εγκεφάλου 

Ο Χο υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις στις οποίες αφαιρέθηκε εντελώς το δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο του κρανίου.
Το κόστος θεραπείας για μια τυπική κινεζική οικογένεια ήταν αβάστακτο και για να βρεθούν χρήματα έπρεπε να πουλήσουν σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, αλλά τα χρήματα ακόμα δεν ήταν αρκετά.
Στη συνέχεια, ο πατέρας πήγε στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία η ιστορία για "ένα αγόρι με μισό εγκέφαλο" (όπως ο ίδιος είχε βαπτιστεί αμέσως από το λαό) και των φτωχών γονιών του έφτασε αμέσως και στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν για τον Ho ήταν σε θέση να συνεχίσει τη θεραπεία για άλλα τρία χρόνια 
Το 2011, Ho έκανε την αισθητική χειρουργική, κατά την οποία είχε εμφυτευθεί πλάκα τιτανίου-αλουμινίου, κλείνοντας τη δεξιά πλευρά του κρανίου και το κεφάλι πήρε συνήθη μορφή.

Ο πατέρας του Ho 
Το εμφύτευμα τιτανίου 
Ο Χο μετά την πλαστική χειρουργική
i-diadromi.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου