Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις με ...νεκροφόρες στην Περιφέρεια Κρήτης


Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι Ηρακλειώτες στην Πλατεία Ελευθερίας, καθώς πάνω από δέκα νεκροφόρες είχαν παραταχθεί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο κινητοποίησης του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Κρήτης.
 

Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των αυτοκινήτων τους στην κατηγορία των επιβατικών γεγονός που συνεπάγεται τη δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

 Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πιτσικάκης, η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση τους επαγγελματίες που καλούνται πλέον να πληρώσουν ποσά από 800 έως 1200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου. «Για τα ίδια αυτοκίνητα ως επαγγελματικά πληρώναμε 150 ευρώ. Αν ο υπουργός τα θεωρεί επιβατικά ας έρθει να πάρει τη νεκροφόρα να πάει βόλτα την οικογένειά του», λέει ο κ. Πιτσικάκης. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου η προτεινόμενη αλλαγή έχει αναδρομική ισχύ και αφορά και προηγούμενα έτη ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου ευρυπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε να θέσει το αίτημά τους στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών ενώ τους ζήτησε συγκριτικές καταστάσεις με τις χρεώσεις των τελών κυκλοφορίας μεταξύ των προηγούμενων ετών και των νέων σημειωμάτων που παρέλαβαν από τις εφορίες. 

Ο κ. Πιτσικάκης τονίζει πως είναι σε συνεννόηση με την πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Κρήτη ενώ απειλούν με ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις καθώς στα σχέδιά τους είναι και η άρνηση παραλαβής νεκρών από τα νοσοκομεία… 

Η σημερινή εικόνα με τις νεκροφόρες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου είναι μόνο η αρχή, λένε οι ιδιοκτήτες που προς το παρόν αποχώρησαν δίνοντας διορία για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. 


Πηγή: flashnews.gr
http://www.e-aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου