Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αλλάζει χέρια η υπόθεση των στημένων

Αποσύρεται από τα χέρια του ένατου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασσίμη, η δικογραφία των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της zougla.gr, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, κ. Γιάννης Σακελλάκος, πρόκειται να θέσει το θέμα ανάθεσης της δικογραφίας σε ειδικό εφέτη ανακριτή ενώπιον της ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών. 

Η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά «αδειάζει» τον τακτικό ανακριτή ο οποίος την χειριζόταν μέχρι σήμερα. Ωστόσο, σε δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ανώτατα στελέχη του χώρου εμφανίζονταν δυσαρεστημένα με τους χειρισμούς του εν λόγω ανακριτή και το γεγονός ότι η ανάκριση δεν προχωράει με ταχείς ρυθμούς. 
Η σταγόνα που -όπως φαίνεται- ξεχείλισε το ποτήρι και αποτέλεσε πρόδρομο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ήταν τα όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν της σύλληψης και απολογίας του μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη. 

Τι «έκαψε» τον ανακριτή
Υπενθυμίζεται ότι η κοινή γνώμη είχε μείνει άφωνη στην απόφαση του ανακριτή να μην εισηγηθεί την προσωρινή κράτηση του παράγοντα, προτείνοντας περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 600.000 ευρώ. 
Τότε ο κ. Κασσίμης είχε διαφωνήσει με την εισαγγελέα κ. Θεοδωροπούλου με αποτέλεσμα ο… Big Mac να αφεθεί ελεύθερος. 
Λίγο καιρό πριν, δεν είχε διστάσει βέβαια να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μάκη Ψωμιάδη, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι υπήρχαν ενδείξεις ενοχής εναντίον του. 

Μετά το, κατά πολλούς, «φιάσκο» Ψωμιάδη ακολούθησε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο συντασσόταν με την άποψη της εισαγγελέως, ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος. 
Ωστόσο «το πουλάκι είχε ήδη πετάξει», καθώς ο Ψωμιάδης ήταν φυγόδικος για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν δύο μήνες έως ότου συλληφθεί στα Σκόπια. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορυφή της Δικαιοσύνης είχε εκφράσει τη δυσπιστία της κατά πόσο μπορεί ένας τακτικός και όχι ειδικός ανακριτής να χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση. Κατά πληροφορίες μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, είχε καλέσει στο γραφείο του τον κ. Κασσίμη. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ανακριτής φέρεται να είχε διαβεβαιώσει τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό ότι δεν συντρέχει λόγος να ανατεθεί η υπόθεση σε ανώτερο δικαστικό. 
Το τελικό λόγο για το μέλλον της δικογραφίας που προκάλεσε τριγμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένεται να έχει η ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου