Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τόμσεν: Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ύφεση να ξεπεράσει το 6%, το 2011 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ύφεση να ξεπεράσει το 6% το 2011 άφησε ο Πολ Τόμσεν. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου τόνισε ότι διαφωνεί με όσους λένε ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα, καθώς “ακόμα και τις κακές μέρες του 2011, γινόταν εξυγίανση με μείωση του ελλείμματος, παρά τη βαθιά ύφεση”.

Πάντως, ο κ. Τόμσεν έβγαλε κόκκινη κάρτα σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και σε νέα αύξηση της φορολογίας.

Επέμεινε ιδιαίτερα στις μεταρρυθμίσεις και είπε επί λέξει “τα εύκολα μέτρα τέλειωσαν, τα ώριμα φρούτα δεν υπάρχουν στο δέντρο, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της τρόικας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η πολιτική στήριξη, για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ επεσήμανε πως εάν δεν διατηρηθεί η ευρεία πολιτική στήριξη, τότε θα αποτύχει. Έκανε λόγο για μαθήματα, που πήρε από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.

Τα μέτρα εστιάστηκαν στο εισόδημα, “είμαστε ήδη στο όριο φορολογίας που μπορούμε να επιβάλουμε, πλέον είναι απαραίτητο να διευρυνθεί η βάση αυτών, που πληρώνουν και να σηκώσουν το βάρος οι εύποροι”.

“Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί επιθετικά βάζοντας λουκέτο σε δημόσιες εταιρίες, που δεν προσφέρουν υπηρεσίες κάτι στο οποίο έχουν γίνει δειλά βήματα” σημείωσε.

Όσον αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Τόμσεν το χαρακτήρισε γενικόλογο, με φιλόδοξους όμως στόχους, ενώ ανέφερε πως χρειάζεται ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου