Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα που έγινε σχέση ζωής


Στα 26 του ήταν βουλευτής, στα 38 του πρωτοκλασά­τος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στα 42 του αρχηγός κόμματος, στα 58 του ο 7ος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, πάλι, κανείς δεν ξέρει αν ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ως εδώ τη μοίρα του. Ή αν κατάφερε να τη νικήσει...


Η Ιστορία λέει, επίσης, πως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αλ­λάξει πολύ από το αγόρι στο εξώφυλλο του Θησαυρού του Κολ­λεγίου, που έκανε τις πιτσιρίκες να ουρλιάζουν. Εκτός απ’ όλα τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε πάντα ένας γνήσιος beau της πολιτικής, η δε λίστα των κατακτήσεών του δεν είναι μικρή. Όλα αυτά μέχρι την άνοιξη του 1989 – για κάποιο παράδοξο λόγο η άνοιξη φαίνεται πως έπαιζε πάντα μεγάλο ρόλο στη ζωή του. Τό­τε, σε μια προεκλογική πολιτική του ομιλία, στον κινηματογράφο Αστέρια στην Κηφισίας, η ματιά του θα πέσει πάνω σε μια νεαρή μελαχρινή καλλονή με γλυκά εκφραστικά μάτια, που στέκεται δι­ακριτικά στο πλάι του πατέρα της, στις τελευταίες θέσεις του σι­νεμά. «Δεν σας κρύβω ότι μόλις την είδα με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα» θα πει αργότερα σε μια συνέντευξή του.

Εκείνη, πάντως, τη μέρα δεν θα προλάβουν να μιλήσουν. Αρκούνται σε μια τυπι­κή χειραψία. Την επομένη ο Αντώνης ζητά από το φωτογράφο όλο το φιλμ της εκδήλωσης. Εκείνος του πάει τριακόσιες φωτο­γραφίες! Τις ψάχνει όλες, μία μία, και στο 300ό καρέ καταφέρνει να την εντοπίσει. Ποια είναι, όμως; Άγνωστο. Αφήνει τη φωτο­γραφία πάνω στο γραφείο του, στο πατρικό του σπίτι, στη Μου­ρούζη. Εκεί θα τη δει τυχαία ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλέξαν­δρος και θα δώσει τη λύση. «Α, ξέρω τον πατέρα της». Η «ωραία άγνωστη» είναι η Γεωργία, κόρη του επιχειρηματία Άκη Κρητικού, της βιομηχανίας Κύκνος – μια πραγματική belle femme της καλής κοινωνίας, που τότε σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο.


Της τηλεφωνεί. Το πρώτο τους ραντεβού θα δοθεί στο Σύνταγμα, έξω από το Μεγάλη Βρετανία, στην κεντρική προεκλογική συ­γκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εκείνο το ίδιο βράδυ ερωτεύονται κι αρραβωνιά­ζονται σχεδόν αμέσως. Ένα χρόνο αργότερα, στις 26 Μαΐου του 1990, η Πύλος «βουλιάζει» από τον κόσμο που έχει καταφθάσει για το γάμο του νέου, λαμπερού υπουργού Εξωτερικών – ανά­μεσά τους φυσικά ο πρωθυπουργός, πολιτικοί, επιχειρηματίες, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Ο Αντώνης και η Γεωργία παντρεύ­ονται, με κουμπάρο τον ξάδερφο του πρώτου, Δημήτρη Ζάννα, και η 25χρονη νύφη αστράφτει μες στο απλό λευκό νυφικό. Το γαμήλιο γλέντι στην Καλαμάτα θα γίνει την επομένη, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Μεσσήνιους. Πάνω από 10.000 άν­θρωποι ξεφαντώνουν στο ολονύχτιο πάρτι που έχει στηθεί στο ξενοδοχείο Filoxenia, υπό τους ήχους του Ζαμπέτα, με τη «φιλι­κή» συμμετοχή της Μαρινέλλαςτου Μανώλη Μητσιά, της Κων­σταντίναςτου Χάρρυ Κλυνν.

Πηγή: http://www.yupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου