Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ανένδοτη η κυβέρνηση στο θέμα της Κερατέας



Βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας, υποστήριξε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Κερατέα.


Παράλληλα, την Κυριακή (03/04) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 250 ατόμων στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων και λόγω αυτής έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το 'πράσινο φως', καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων διότι, εκτός των άλλων, κάνει πράξη ένα σημαντικό μέρος της πράσινης ανάπτυξης και επιλύεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που ακόμα μαστίζει πολλές περιοχές της χώρας», είπε η κ. Τζαγκρή.

Η ίδια ανέφερε πως από τα έργα θα δημιουργηθούν 2-3.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Σε περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ από νέες επενδύσεις, οι επενδύσεις στις υποδομές απορριμμάτων είναι πραγματικά εθνικής σημασίας από κάθε άποψη», σημείωσε η υφυπουργός.

Τονίστηκε μεταξύ των άλλων πως προχωρά με ταχείς ρυθμούς το σχέδιο για την κατασκευή ΧΥΤΥ σε Γραμματικό και Φυλή.

Ακόμη, τη διετία 2011 - 2012 το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην κατασκευή ακόλουθων έργων:

Οι μονάδες επεξεργασίας της Αττικής, σε Γραμματικό και Φυλή, προϋπολογισμού σχεδόν 350 εκατ. ευρώ, που θα επιλύσουν οριστικά το οξύ πρόβλημα διαχείρισης των 2 εκατ. τόνων απορριμμάτων, που παράγονται στην Αττική.

Οι μονάδες επεξεργασίας της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, έργα απολύτως ώριμα, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 70 εκατ. ευρώ.

Τα έργα των αποκαταστάσεων των χωματερών, που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2012, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια και θα φτάσουν στο ύψος των 150 εκατ. ευρώ, στο σύνολό τους. 

 Τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, έργα τα οποία πρόκειται να φτάσουν κοντά στα 70-80 εκατ. ευρώ.

Τα διαθέσιμα κονδύλια από το ΕΣΠΑ υπολογίζονται στα 430 εκατ. ευρώ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου