Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Βερολίνο: "Όχι" σε αναδιάρθρωση χρέους ως το 2013


Ίδια παραμένει η στάση της γερμανικής κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Το Βερολίνο θεωρεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν εργαλεία για να γίνει κάτι τέτοιο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχει κανένα όργανο για μία τέτοια αναδιάρθρωση. Αυτό το όργανο θα υπάρχει από το 2013, με τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης».
Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Νωρίτερα ελληνική κυβέρνηση και Κομισιόν διέψευσαν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Ηρεμήστε με το θέμα της αναδιάρθρωσης, δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις», είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συζητώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση, τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ διέψευσε επίσης τις φήμες, δηλώνοντας ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα «να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου