Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τελευταία μας ευκαιρία η "ανάσα" για το χρέος λέει ο Δασκαλόπουλος!


Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ. "Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η σωτηρία μας εξαρτάται από τα δικά μας μυαλά, βρίσκεται στα δικά μας χέρια" δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας πως...



"Οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου επιτάσσουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιπελατειακών μεταρρυθμίσεων, ουσιαστική μείωση του κράτους, δραστικότερη καταπολέμηση του χρέους, αποφασιστικότερους ρυθμούς στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών". 

Επισήμανε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της ΕΕ ανήκει σε εκείνους που κατανοούν το ελληνικό πρόβλημα και εκτιμά το γεγονός ότι μέσα σε 12 μόλις μήνες, η Ελλάδα έκανε δύσκολα και μεγάλα βήματα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, να περιορίσει τα αίτια που το τροφοδοτούν και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, οι αντιδράσεις στις αλλαγές που επιτελούνται είναι αναπόφευκτα ισχυρές -και αυτές σχεδόν μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας- ωστόσο, υποστήριξε ότι «η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει να έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος, ευκολότερος δρόμος προς το μέλλον».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου