Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Νέες διευκρινίσεις για την απόσυρση οχημάτων

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία της απόσυρσης παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 

Η καταβολής των τελών κυκλοφορίας, ως προϋπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος. Τυχόν οφειλές από άλλους προηγούμενους κατόχους του στο παρελθόν δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Τα οχήματα που τίθενται σε εκούσια ακινησία (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την εφορία βεβαίωση με την ένδειξη «για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής.

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών δίνει εντολές στις εφορίες να αποστείλουν ειδοποιητήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Πρόκειται για όσους έχουν εντοπισθεί από διασταυρώσεις να μην έχουν καταβάλει τα τέλη οι οποίοι τώρα καλούνται να τα εξοφλήσουν.

Όπως διευκρινίζεται το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου