Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του Ελληνικού

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Ασεμπίγιο η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε «ανοιχτή, δημοκρατική και δομημένη διαβούλευση» η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς, κόμματα και επιστήμονες.

Η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο η οποία όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη που έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου αφορά μόνο τις χρήσεις γης και όχι το αρχιτεκτονικό κομμάτι για το οποίο θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες.

Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ στην οποία θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα δικαιώματα του Δημοσίου στην έκταση.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Παμπούκη και τον κ. Ασεμπίγιο μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης. Μετείχαν επίσης ο πρώην υφυπουργός κ. Σ. Μπένος που συζητείται να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου