Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανησυχεί το ΚΚΕ με τη «Σπίθα».



Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, το ΚΚΕ, ένα βαθιά συστημικό κόμμα, το οποίο μονοπωλεί ιδεολογικά το Σύστημα, αποτελώντας το ηθικό άλλοθι του Συστήματος και ταυτόχρονα μια από τις βαλβίδες εκτόνωσης και ασφάλειάς του, ανησυχεί με όποιο καινούργιο ανεξάρτητο λαϊκό κίνημα αναπτύσσεται. Ανησυχεί γιατί δεν θέλει να απολέσει το ρόλο του πολιτικού προστάτη των εργαζομένων αλλά και 

Ανησύχησε και ανησυχεί βαθύτατα με το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Προσπάθησε μάλιστα να το καπελώσει πραγματοποιώντας κάποιες «εορταστικές» εμφανίσεις σε σταθμούς διοδίων, μέσω του ΠΑΜΕ, χωρίς φυσικά να συγκινήσει κανέναν, αλλά ποτέ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση με πρόσκληση στο λαό να μην πληρώνει διόδια ή εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Γιατί; Μα απλούστατα κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο το πολιτικό σύστημα, του οποίου ένα από τα βασικότερα στηρίγματα είναι και το ΚΚΕ.

Τελευταία το ΚΚΕ ανησυχεί βαθύτατα με το άλλο κίνημα που πάει να αναπτυχθεί, δηλαδή τη «ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», υπάρχει ένα κείμενο από το ΚΚΕ, το οποίο προσπαθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, να κατατάξει το κίνημα «ΣΠΙΘΑ» μαζί με τα κόμματα που υποστηρίζουν το σύστημα, την  πλουτοκρατία, την τρόικα, την ΕΕ και όλα αυτά τα κλισέ. Επιπλέον το πιο πάνω κείμενο προσπαθεί και πάλι σύμφωνα με την εφημερίδα να καταδείξει ότι τέτοιες κινήσεις σαν τη «ΣΠΙΘΑ»,  «αξιοποιούν  αυταπάτες, όπως αυτές για έλλειψη εθνικής ανεξαρτησίας και άρα για τη δήθεν  ανάγκη διεξαγωγής εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα». 

Δηλαδή αναρωτιόμαστε: Είναι αυταπάτη η απώλεια της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης;; Με τέτοια στηρίγματα και τέτοιες απόψεις, το σάπιο και διεφθαρμένο Πολιτικό Σύστημα, θα συνεχίσει να είναι εδώ και να εκμεταλλεύεται το λαό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου