Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

“Έχω ακόμα πολλά να κάνω” είπε ο Παπανδρέου στον Παπούλια

Για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, αλλά τις θετικές αποφάσεις μίλησε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί όταν θέλει» και ότι επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Κερδίσαμε μια μάχη, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται για ένα κράτος ευνομίας, διαφάνειας, δικαιοσύνης, ανάπτυξης, ώστε να μπορούμε να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Έχουμε σημαντικό πλούτο και πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
 
«Κάτι κινείται» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος νωρίτερα στο γραφείο του τον Πρωθυπουργό.

«Ήταν δύσκολα» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Παπούλια και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη και υπήρχαν πολλές αντιστάσεις και δυσκαμψίες και από τις δύο πλευρές, καθώς έβλεπαν διαφορετικά το θέμα.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και ο ελληνικός λαός θυσίες που πρέπει να επιβραβευτούν» είπε ο Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής «σημαντικό σταθμό».

Επισήμανε ότι η χώρα έχει πάρει θετική πορεία και πρόσθεσε ότι «έχω πολλά ακόμη να κάνω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου