Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Χιλιάδες ευρώ για υπερωρίες στο Μέγαρο Μαξίμου!

Σε μεγάλη κοροϊδία  εξελίσσεται το περιβόητο σύστημα της ηλεκτρονικής «Διαύγειας», όπου μέσω της ιστοσελίδας του θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να παρακολουθεί τα έξοδα των μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Άλλο ένα καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς.  Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν ανεβάζει όλα τα έξοδα και τις αποφάσεις (κι ας είχαν ανακοινώσει ότι όποια απόφαση δεν ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν θα θεωρείται νόμιμη). Απλώς, ειδικά σχετικά με την οικονομική διαχείριση,  «πετάνε» ορισμένα  έξοδα, ως στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.
Όλοι ακούμε το σούσουρο που γίνεται για τα πολυτελή ταξίδια και τις σουίτες και τις κουστωδίες που παίρνουν μαζί τους –εν καιρώ κρίσης- κάποια μέλη της κυβέρνησης. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι τα ταξίδια θα ήταν τα πρώτα που θα ανέβαζαν στη  «Διαύγεια» για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται και για να πληροφορηθεί εάν και η κυβέρνηση σφίγγει το ζωνάρι, όπως ζητάει από τους υπόλοιπους να κάνουν. Πολύ περισσότερο όταν τα μέλη της κυβέρνησης ξοδεύουν από τα λεφτά των φορολογούμενων. Όταν π.χ πηγαίνουν σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό, δεν τους στέλνει  ο ελληνικός λαός  για διακοπές. Δεν χρειάζεται να πάρουν μαζί την παρέα τους, ούτε να κλείσουν σουίτα.  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος,  π.χ επισκέφτηκε πρόσφατα το Παρίσι  (όπου γιουχαΐστηκε στην εκδήλωση για τον Γαβρά). Γιατί πήγε στο Παρίσι; Που έμεινε; Πόσους πήρε μαζί του; Δεν δικαιούται να μάθει ο Έλληνας εργαζόμενος που του πλήρωσε τα έξοδα; Γιατί δεν τα ανεβάζει στη Διαύγεια, όπως είναι υποχρεωμένος;  Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έγραψε  πριν από λίγες μέρες ότι έμεινε σε πανάκριβη σουίτα. Αν ο κ. Πάγκαλος ενοχλείται με αυτά τα δημοσιεύματα, θα έπρεπε να φροντίζει να δίνει ο ίδιος το λογαριασμό.
Γιατί να το κάνει όμως,  όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου  αγνοούν εξίσου τη «Διαύγεια»;  Γιατί μπορεί να μας την παρουσίασε ως μέγα επίτευγμα διαφάνειας,  αποφεύγει όμως να  μας ενημερώνει αναλυτικά για τα έξοδά του. Μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα, θα πείσει τον καθένα.
Ιδιαίτερα προκλητικό όμως,   είναι  τα χιλιάδες ευρώ που εγκρίνονται συνεχώς τελευταία για υπερωρίες στο Μέγαρο Μαξίμου (μερικές από αυτές: http://et.diavgeia.gov.gr/f/ggk/ada/4Α1Φ6ΔΛ-Ι





χωρίς να ξέρουμε πόσοι και γιατί παίρνουν αυτά τα χρήματα που δίνονται στο «σκοτάδι», παρά τη «διαφάνεια» στα λόγια. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι του Μεγάρου Μαξίμου είναι από τους πιο καλοπληρωμένους, που δεν αγγίζει η κρίση. Πολλοί από αυτούς είναι υπάλληλοι της Βουλής με τους υπέρογκους μισθούς, τους οποίους μας δικαιολόγησαν πριν από λίγο καιρό , λέγοντας ότι παίρνουν πολλά λεφτά γιατί εργάζονται πολλές ώρες, συχνά μέχρι αργά το βράδυ. Τότε προς τι οι υπερωρίες; Στο Διαύγεια φαίνονται εγκρίσεις δαπανών για υπερωρίες, αλλά δε μας λένε ούτε πόσοι τις παίρνουν, ούτε για πόσες ώρες δουλειάς!
Υπεύθυνος  για τα διοικητικά και οικονομικά του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο (επίσης υπάλληλος της Βουλής) Χρήστος Τζουτζουράκης (έμπιστος του Μιχάλη Καρχιμάκη), ενώ η μέχρι πρότινος διευθύντρια επί των οικονομικών Αργυρώ Αλεβιζοπούλου παραιτήθηκε πρόσφατα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου