Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ΟΝΝΕΔ προτείνει και πρωτοπορεί στην εκπαίδευση

 Διαβάζοντας τις προηγούμενες ημέρες για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων, διαπίστωσα ότι οι κομματικές νεολαίες μπορούν να επηρεάσουν με τις θέσεις τους την κεντρική πολιτική σκηνή. Στο θέμα των κολλεγίων η ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε πρώτη το 1992 με τον τότε πρόεδρό της, Κωστή Χατζηδάκη, σπάζοντας τα στεγανά και υιοθετώντας τολμηρές για την εποχή προτάσεις.
Έπρεπε να φθάσουμε στο 2011 προκειμένου να υλοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα 38/2010 στο οποίο ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία 36/2005. Σύμφωνα με το διάταγμα, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του υπ. Παιδείας ενέκρινε τη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους ελληνικών κολεγίων – παραρτημάτων ευρωπαϊκών ΑΕΙ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή αυτών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ως Π.Ε. και την εγγραφή τους στα διάφορα επιμελητήρια (ΟΕΕ,ΔΣΑ,ΤΕΕ, κτλ.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είχε ήδη μιλήσει για τη δημιουργία θεματικών οργανώσεων ανά επαγγελματική κατηγορία που ως στόχο θα είχε την εξωστρέφεια της οργάνωσης και τη δυναμική συμμετοχή των μελών της σε συλλόγους και επιμελητήρια.

Στηριζόμενος σ αυτές τις σκέψεις, πιστεύω ότι η ΟΝΝΕΔ πρέπει για άλλη μια φορά να πρωτοπορήσει και, είτε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή γραμματεία που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα κολλέγια είτε να την ενσωματώσει ως ανεξάρτητο τμήμα στη γραμματεία ΔΑΠ-ΑΕΙ. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί αύξηση της στελέχωσης της ΟΝΝΕΔ στα επιμελητήρια μέσω των αποφοίτων των κολλεγίων και θα δημιουργηθεί μια νέα πηγή άντλησης στελεχών για τις οργανώσεις μας στην αττική και την επαρχία.

Σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα μας εποχή, με τη μεγαλύτερη ίσως στα χρονικά ανεπίσημη προεκλογική περίοδο, η παράταξή μας οφείλει να συσπειρώσει όλες της τις δυνάμεις, να αξιοποιήσει όλα της τα στελέχη και να ανοίξει νέους ορίζοντες δίνοντας βήμα και στους νέους των κολλεγίων.

Χρονόπουλος Αργύρης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά ρε φίλε αλλά πώς ακριβώς θα λειτουργεί αυτή η γραμματεία που λες; Με τι έμψυχο δυναμικό; Θέλεις μήπως με τη "δυναμική" επέμβαση του Ανδρέα Παπαμιμίκου να "μπουν" φοιτητικές παρατάξεις και στα κολέγια και σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια;

Ανώνυμος είπε...

Ναι..ναι.. αντε πες στο Deree να δεχθει φοιτητικές παρατάξεις... χαρά που θα κάνει..

Ανώνυμος είπε...

mallon mperdevesai se polla pragmata file...
kai h protash sou kryvei polla stoixeia kai skepseis.
as hmaste ligo pio prosektikoi, otan epikaloumaste th domh mias organwshs. e, fahlo?

Unknown είπε...

Κύριε Χρονόπουλε, σας παρακολουθώ δεν σας γνωρίζω, μου δίνεται την εντύπωση ενός πολύ καλού στοιχείου μέσα εις το χάος του πολιτικού γίγνεσθαι . Σας συγχαίρω , προχωρήστε αυτή την προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

mono mesa apo thn exwstrefia 8a boresei na epel8ei i allagi..i protasi auth dianoigei neous orizontes,k parallhla proselkuei k kalei sthn politiki nea proswpa me gnwseis k dia8esi g summetoxi stn politiki diergasia!!!as bgoume apo thn mizeria mas,k thn mikropolitiki nootropia mas kai as sthrixoume ka8e ti kainourgio k prwtoporiako or8wnetai brosta st matia mas!oloi mazi g mia nea dap,onned,neadimokratia!!g ena kainourgio aurio!

Γιώργος Μαρίνος Παπανικολάου είπε...

Η πρόταση σου Αργύρη είναι σωστή και πολύ καλά τεκμηριωμένη. Γνωρίζεις την άποψη μου, άλλωστε έχουμε ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις για το θέμα αυτό. Χαίρομαι που είχες το θάρρος να καταθέσεις δημόσια τη πρόταση σου, μια πρόταση που ανοίγει νέους ορίζοντες στην κοινωνία των πολιτών. Οι σπουδαστές και πτυχιούχοι των κολεγίων αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας, που εργάζεται σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον. Τέτοιους νέους τους θέλουμε κοντά μας, μαζί μας, συνοδοιπόρους και σύμμαχους.
Ας τους ανοίξουμε λοιπόν την αγκαλιά μας!

Δημοσίευση σχολίου