Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Προκλητικά υψηλό ενοίκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού...


Από τον Θάνο Τάκη

Επανειλημμένα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής έχει αναφερθεί στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού των δαπανών, που αφορούν σε φορείς του αθλητισμού, με τελευταία έκφραση της αντίληψής του αυτής, την σκέψη αναστολής της χρηματοδότησης – κατά τη δική του φρασεολογία - του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στις 17 Μαρτίου 2011 δημοσιεύτηκε στο site της ‘Διαύγειας’, η σχετική ανάρτηση που αναφέρεται στο μηνιαίο μίσθωμα που πληρώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για το κτίριο όπου...  στεγάζεται.

Το ενοίκιο, για τον μήνα Φεβρουάριο, που καταβάλλεται στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του κ. Βωβού, «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία»,http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%911%CE%98%CE%93-%CE%A10 ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 331.970 ευρώ, και ολογράφως τριακόσιες τριάντα μία χιλιάδες και εννιακόσια εβδομήντα ευρώ!

Τα κοινόχρηστα ενός μόνο μήνα, για το μίσθιο αυτόhttp://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%919%CE%9A%CE%93-%CE%9A%CE%94 ανέρχονται στις τριάντα επτά χιλιάδες εννιακόσια σαράντα (37.940) ευρώ!

Ο μηνιαίος καθαρισμός του μισθίου,http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4%CE%911%CE%A5%CE%93-47 , ανέρχεται στις δεκατρείς χιλιάδες πενήντα οκτώ (13.058) ευρώ!

Συνολικά, δηλαδή, τριακόσιες ογδόντα δύο χιλιάδες εννιακόσια εξήντα οκτώ (382.968) ευρώ, το μήνα, ή καλύτερα, πάνω από τεσσεράμισι εκατομμύρια (4.595.616) ευρώ, ετησίως, μόνο για ενοίκιο, κοινόχρηστα και καθαρισμό χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες, σημαντικές δαπάνες συντήρησης, φύλαξης, απεντόμωσης (!) και άλλες!

Μήπως ο εξορθολογισμός θα έπρεπε να επισκεφθεί, μεταξύ άλλων και την Γραμματεία αυτή, του Υπουργείου σας, κ. Γερουλάνε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου