Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας στο γήπεδο της Τούμπας

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανατέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του οπαδού του ΠΑΟΚ που εισέβαλε με πυρσό στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου της ομάδας του με την ΑΕΚ και επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας.


Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε προσωρινά τον αγώνα, λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο δράστης, έχοντας εισβάλει στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό στο χέρι προς τη φισούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια ο δράστης, κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος και αποχώρησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης από το γήπεδο, διαφεύγοντας της σύλληψης.

Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι διωκτικές αρχές, αξιοποιώντας τόσο τα πλάνα από τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης όσο κι από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το γήπεδο της Τούμπας, ταυτοποίησαν το δράστη της επίθεσης και, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 19χρονο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου