Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Συναισθηματική φόρτιση στην ομιλία Παπανδρέου

Έντονα προσωπικό τόνο είχε η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Ορισμένοι μάλιστα διέκριναν στα λόγια του στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, που δείχνουν, όπως έλεγαν, τον αγώνα που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Προσωπικά έκανα ό,τι μπορούσα για να υπερασπίσω τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας αίσθηση στο ακροατήριο και πετυχαίνοντας, όπως φάνηκε στο... χειροκρότημα, να ακουστεί με λιγότερη επιφυλακτικότητα από μια μάλλον δυσαρεστημένη ομάδα.

Αμέσως όμως «μοίρασε» την προσπάθεια και τις επιτυχίες στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και όλους τους Έλληνες.

«Την περασμένη εβδομάδα όλη η Ευρώπη επιβράβευσε τους κόπους των Ελλήνων. Οι πολίτες είναι δίπλα μας και η προχθεσινή επιτυχία είναι δική τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλοι μαζί δουλέψαμε και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο, συνέχισε ενώ επιτέθηκε στους «μόνιμα μεμψίμοιρους» της αντιπολίτευσης: Λένε ότι πετύχαμε τα αναμενόμενα, και ότι θα δώσουμε για αντάλλαγμα νέα βάρη. Ποιοι, εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα. Είχαμε και έχουμε υποχρέωση, ως μέλος της ΕΕ, να μην χρεωνόμαστε. Όμως αυτή την υποχρέωση η ΝΔ την παραβίασε κατάφωρα», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου