Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Αθήνα εκπέμπει SOS

Την άμεση ανάγκη να αναζωογονηθεί το κέντρο της Αθήνας και να ανακτηθούν «καταπατημένες» περιοχές με στόχο να επιστρέψουν οι κάτοικοι, υπογράμμισε στη Βουλή ο Γιώργος Καμίνης. Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αθηναίων προέταξε την αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και τη θέσπιση κινήτρων όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν στην περιοχή.

Πρότεινε παράλληλα τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών, στη θέση των 9 ξενοδοχείων που έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο αλλά και τη δημιουργία κινητών μονάδων για συσσίτιο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης προανήγγειλε ακόμα ένα φιλόδοξο σχέδιο «υιοθέτησης» πλατειών της πόλης από εταιρίες λαμπτήρων που θα αναλάβουν τον φωτισμό τους, καθώς ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω χρεών προς τους προμηθευτές τέτοιου υλικού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την εισαγωγή του δήμου στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και γνωστοποίησε ότι όλες οι αποφάσεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι συμβαίνει.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο 9,84, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «Ο Δήμος περικόπτει δαπάνες, αυτό έκανε και στον 9,84 και τα δίνει σε προνοιακές δομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» και πρόσθεσε: «Δε νοείται ένας δημοτικός ρ/φ σταθμός να έχει 384 άτομα, εκ των οποίων οι 280 δημοσιογράφοι. Δεν νοείται τέτοιος ρ/φ σταθμός με 13.5 εκατ. δαπάνες, σε μια δύσκολη κατάσταση όπου κόσμος απολύεται και δεν έχει που να αφήσει τα παιδιά του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου