Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Γ.Παπανδρέου

Ανασχηματισμό μπορεί και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση ανασχηματισμού που συζητιέται εδώ και πολύ καιρό στην Κυβέρνηση φαίνεται ότι τώρα θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα των καλών εντυπώσεων από τις αποφάσεις των Βρυξελλών για επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων.

Κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι ο ανασχηματισμός είναι αναγκαίος για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί η χώρα έχει δεσμευτεί να «τρέξει ταχύτατα» αποκρατικοποίησεις και πώληση δημόσιας περιουσίας ,κινήσεις που δεν μπορούν να γίνουν με υπουργούς που αποδεδειγμένα έχουν αργούς ρυθμούς και δεύτερον γιατί και οι αποκρατικοποιήσεις και τα νέα μέτρα που έρχονται σε όλα τα επίπεδα απαιτούν ένα καλά συντονισμένο και ομοιογενές κυβερνητικό σχήμα.

Ένας τρίτος λόγος που δεν παραλείπουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι ότι «με το παρόν σχήμα τον μη συντονισμό και τα κρούσματα δημόσιας αντιπαράθεσης τα όποια επικοινωνιακά οφέλη από την απόφαση των 27 θα εξανεμιστούν ταχύτατα.

Ήδη ο υπουργός υποδομών κ. Δ.Ρέπας με συνέντευξη του στην realnews καλεί τον πρωθυπουργό να επιλέξει εξωκοινοβουλευτικά στελέχη για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου