Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα της Ε.Ε. στην αμόλυβδη βενζίνη

Αυξημένη κατά 50% είναι η αμόλυβδη βενζίνη από τις αρχές του 2010 σύμφωνα με το πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό σχετικά με τις τιμές των καυσίμων.

Κύρια αιτία της αύξησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είναι η «αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει υπερβολική φορολογία στην αμόλυβδη βενζίνη». Ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει ότι στη βάση της ίδιας λογικής έχει ήδη προγραμματιστεί και το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης.

«Συνέπειες όλων αυτών είναι η οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η εκτίναξη του πληθωρισμού, τα λουκέτα σε πολλά πρατήρια, η πτώση του τουρισμού και η μείωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων» λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτάει τον πρωθυπουργό πώς θα εναρμονιστεί η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα με την αντίστοιχη μέση τιμή στην Ε.Ε και το μέτρα σκοπεύει να πάρει για την προστασία των καταναλωτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου